NB I

Elhullajtotta első pontjait a Fradi

Mumusát, a Paksi FC-t fogadta a Doll-csapat.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Ferencvárosi TC – Paksi FC 1-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister – Leandro (Sigér, 81.), Szpirovszki (Bőle, 59.) – Varga R., Gorriarán, Petrjak (Finnbogason, 70.) – Lanzafame. Vezetőedző: Thomas Doll
Paks: Nagy G. – Kulcsár, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Papp, Kecskés, Bertus – Haraszti (Kővári, 88.), Hahn (Simon A., 81.), Bartha (Vági, 92.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Petrjak (3.), illetve Hahn (45+2.)

Négy bajnoki forduló után a Ferencvárosi TC hibátlanul, a Paksi FC nyeretlenül, két döntetlennel és két vereséggel állt az OTP Bank Ligában. A két együttes az ötödik fordulóban egymással találkozott szombat délután.

A harmadik perc kezdődött, amikor Leandro pontatlannak tűnő ívelésébe Lanzafame kapott még bele. A csatár társát, Petrjakot ugratta ki ezzel a mozdulattal, aki bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a rövid felsőt (1-0). Uralta az első negyedórát a Fradi. Éledezett azonban a Paks, egy szöglet után igen közel járt a gólszerzéshez, de Hahn nem tudott belefejelni a kapu felé tartó labdába. A fordulásból Lovrencsics passzát Petrjak lőtte a kapufára.

Fradi-helyzetek következtek, de a gól elmaradt. Nem úgy a másik oldalon: Hahn a rövidre érkezve bólintott a hazai kapuba az első félidő ráadásában – a gólokat itt mutattuk meg.

A bekapott gól nagyon megzavarhatta a Fradit, vagy éppen a Paksnak adott kellő önbizalmat: a második félidő elején a vendégek már-már ellenfelük fölé nőttek játékban. Egy hazaadás is borzolta a hazai kedélyeket: Dibusz óriásit mentett, ha nem ér vissza, az év öngólját lövi a Fradi – a szurkolók ekkor már a „k…. gyenge”-rigmusra is rákezdtek. Nem sokkal később a „mindent bele” zúgott, ismét a hazaiak kezdtek dominálni.

A 68. percben Nagy védett nagyot – egyre jobban nyomott a Fradi, de nem tudta bevenni a paksi kaput. A szervezetten védekező Paks átadta a területet, gyakorlatilag saját térfelének közepétől védekezett. Azonban a támadás lehetőségét sem adták fel a vendégek: Bartha nem sokkal durrantott a felső sarok mellé. Öt perccel a vége előtt Haraszti a saját térfeléről indulva rontott meccslabdát: védőjével a nyakában a felső lécet találta el.

Úgy tűnik, a gyors gól a Fradit zavarta meg: nem tudta növelni az előnyét, a Paks erre egyenlítéssel válaszolt, és a második félidőben mutatott játéka alapján abszolút megérdemelten gyűjtötte be az egyik pontot – 1-1 a vége.

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik