NB I

Kétgólos hátrányból, a 95. percben egyenlített a Loki az MTK ellen

Elképesztő izgalmakat hozott az NB I ötödik fordulójának nyitómeccse.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Debreceni VSC – MTK Budapest 3-3 (1-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Berke
DVSC: Nagy – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Barna (Könyves, 51.) – Bódi (Bereczki, 84.), Haris, Tõzsér, Varga, Ferenczi – Avdijaj (Takács, 74.). Vezetőedző: Herczeg András.
MTK: Kicsak – Ikenne-King, Gengeliczki, Pintér, Selin – Vass Á. – Farkas (Schäfer, 55.), Bognár, Kanta, Ramos (Gera, 84.) – Lencse (Torghelle, 77.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Bódi (41.), Takács (87.), Szatmári (95.) ill., Kanta (16.), Lencse (42., 76.)

Az OTP Bank Liga ötödik játékkörének nyitómeccsén a Debrecen az MTK-t látta vendégül a Nagyerdei Stadionban.

Nem mindennapi jelenet előzte meg a mérkőzés kezdetét, ugyanis a hazaiak részéről, Erik Cikos ujjáról nem tudták leoperálni a gyűrűjét, így nem léphetett pályára, pedig kezdőnek volt nevezve. Végül Cikos elhagyja a pályát, és a helyére – még a kezdés előtt – Kusnyír érkezik. IDE kattintva videón is megtekintheted az esetet!

Sokáig nem is kellett várni az első találatra, alig negyed óra elteltével egy remekre szabott jobb oldali támadás befejezéseként Lencse László tökéletes átvételéből középre húzott, megverte védőjét, majd a kiugró Nagy Sándor előtt Kantának passzolt középre, az MTK csapatkapitánya pedig higgadtan a bal alsóba lőtt. (0-1)

Pár perccel a félidő lefújása előtt jött a válasz a Lokitól, Bódi remekül eltalált szabadrúgása 24 méterről a jobb felsőben kötött ki. (1-1)

Ám a döntetlen eredmény nem volt hosszú életű, rögtön a Debrecen találata után Kanta tört ki a jobb oldalon, beadását lefülelték a védők, majd a tétovázó játékost megelőzte Bognár, aki az alapvonalról a hosszúra ívelt, Nagy belekapott, így Lencse elé került a labda, aki nem hibázott. (1-2)

Ilyen gyorsan két gólt viszonylag ritkán lőnek az NB I-ben, pláne, hogy ez nem csak egy csapattól érkezik, Ezeket a találatokat nem elég egyszer megnézni, IDE kattintva ismét átélheted a első félidő lefújása előtti pillanatokat.

A második játékrész is hasonlóan izgalmasan telt, mint az előző, bár itt az első találatra is a 76. percig kellett várni. Az viszont egy hasonlóan jól felépített akciót követően érkezett. Ramos futott el a jobb szélen, megelőzte a kapust, majd középre ívelt, ahol Lencse fejjel juttatta a labdát a kapuba, ezzel második gólját feljegyezve. (1-3)

Majd alig három perccel a rendes játékidő vége előtt
a csereként beállt Takács elé került a labda jobb oldali beadást követően, és egygólosra módosította a különbséget. (2-3)

Az utolsó pillanatokban többször is egyenlíthetett volna a Loki, de a dráma a 95. percben érkezett, egy szabadrúgásból érkező beívelés után Szatmári Csaba fejesével egyenlített a Loki. (3-3)

Ezzel a döntetlennel a Debrecen továbbra is veretlen, az MTK-nak pedig ez volt az első pontosztozkodása ebben az idényben.

Címlapkép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt, a képen Bódi Ádám és Myke Ramos

Olvasói sztorik