NB I

Gólerős szerb csatárt szerződtetett a DVTK

Újabb játékos írt alá.

Branko Mihajlovics a DVTK negyedik nyári igazolása. A 27 éves szerb középcsatár egykor szerepelt hazája U19-es válogatottjában, a legutóbbi négy évben Izraelben légióskodott, ezalatt kétszer jutott fel az élvonalba. A legutóbbi öt évben folyamatosan csapata házi gólkirálya volt – írja a Diósgyőri VTK honlapja.

Mihajlovics Belgrádban született, és a Partizan Beograd utánpótlásában nevelkedett, és az abban az évben bajnoki címet nyerő fekete-fehér klubban mutatkozott be az élvonalban. Ezt követően többnyire belgrádi és környékbeli klubokban szerepelt (a Csukaricskival az élvonalba jutott), mígnem a Sinđelić színeiben szerzett 14 találattal a góllövő lista második helyén végzett. Ekkor Izraelbe igazolt, ahol négy éven keresztül lőtte a gólokat. A Hapoel Kfar Saba és a Hapoel Acre csapatát az élvonalba segítette, legutóbb a Hapoel Petah Tikva színeiben szerepelt.

Hétfőn érkezett Diósgyőrbe, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, kedden pedig aláírta szerződését, és Dobos Attilával külön mozgott. Első alkalommal szerdán edz együtt a csapattal.

– Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek! – nyilatkozta Branko Mihajlovics – Tajti József sportigazgató vonzó jövőképet vázolt fel, úgy gondolom, a jövőm szempontjából is előnyös, ha az OTP Bank Ligában olyan teljesítményt nyújtok, amire felfigyelnek. Amikor tudomást szereztem a DVTK érdeklődéséről, egyből tárcsáztam egykori csapattársam, Dusan Brkovics számát. Ugyan több ajánlat közül választhattam, ő olyan sok szépet mesélt, hogy ezek után már csak a szerződés részleteiben kellett megegyeznünk. A magyar labdarúgást közelről nem ismerem, de játszottam már az FTC ellen felkészülési meccsen, illetve a Partizan Beograd utánpótlásában együtt nevelkedtem a Scsepovics-testvérekkel. A feleségem és két fiam hamarosan követ Miskolcra, ha találtam albérletet, igaz, most nem ez a legfontosabb feladatom, hanem szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni a csapatba, és megmutatni a szurkolóknak, mire vagyok képes.

– Egy olyan gólveszélyes csatárt kerestünk, aki egyből kapu felé fordul, lendületes, gyors, azaz beleillik az általunk elképzelt, harcos, küzdeni tudó csapatba – mondta el Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Régóta figyeltük Branko Mihajlovicsot, mintegy két hónapja tárgyalásban álltunk, örülök, hogy sikerült megállapodni. A szerb támadó a kapu előtt életveszélyes, az utóbbi öt évben szinte kivétel nélkül csapata házi gólkirálya lett, elsősorban gólokat várunk tőle Diósgyőrben is.

Címlapkép: dvtk.eu

Olvasói sztorik