A Honvéd négy munkatársa repülő helyett buszozott Luxemburgba

A kispestiek leszögezték, nem gazdasági okokból választották ezt a megoldást.

Csalódást keltő eredményt ért el a Budapest Honvéd a luxemburgi Progrés Niederkorn otthonában az Európa Liga-selejtező második körének visszavágóján, a 2-0-s vereség azt jelentette, hogy a kispestiek 2-1-es összesítéssel búcsúztak a sorozattól. Arról már a találkozó előtt beszámoltunk, milyen felháborító körülmények fogadták a magyar csapatot odakint, ezúttal viszont a kispestiekkel kapcsolatban közölt megdöbbentő információkat a Bors.

– Amíg a csapat egy 30 fős géppel repült Luxemburgba, amire csak a kézipoggyászok fértek fel, addig a a sajtófőnök, a sajtóreferens, egy pályamunkás és a csapat videoelemzője a játékosok felszerelésével megpakolt mikrobusszal volt kénytelen nekivágni a hosszú túrának – mondta a klub egyik alkalmazottja.

A Bors megtudta, Kispesten már bevett szokás az európai utazások során, hogy a kiegészítő személyzet a volánt egymásnak átadva közelíti meg a helyszínt. A Honvéd a lapnak időközben úgy kommentálta az esetet, hogy a mikrobuszos megoldásra azért volt szükség, mert „a klub bérelt repülőgépének kapacitása, mind a személyek számát, mind a rakomány súlyát tekintve is véges volt. A kispestiek leszögezték, nem gazdasági okokból választották ezt a megoldást.

A Borsnak nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő informátor azonban azt mondta, egy 45-50 fős gép, amire a csomagok és a többiek is felfértek volna, legfeljebb 2-3 millióval lett volna drágább, mikrobusszal megjárni a túrát pedig kb. 100-120 ezer forint, tehát tényleg olcsóbb.

Luxemburgban kiesett a Honvéd. Fotó és címlapfotó: Progrés Niederkorn Facebook