NB I

Doll: Lehet, hogy a következő edzőnek több szerencséje lesz

Hiába nyert 4-1-re a Fradi, a szurkolók a távozását követelték.

Megírtuk: a legutóbb ezüstérmes Ferencváros – többek között ezzel a remek góllal – 4-1-re győzött az újonc MTK vendégeként a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A Fradi megőrizte százszázalékos mérlegét, az MTK azonban a 2-0-s újpesti sikerét követően kikapott. A 213. örökrangadón a Ferencváros a 86. sikerét aratta, 49 döntetlen és 78 MTK-diadal mellett.

A mérkőzése előtt a szurkolók egyértelműen jelezték, hogy mit gondolnak a Fradi nemzetközi leégéséről és Thomas Doll vezetőedzőről. Itt mutattuk meg, hogy mit írtak ki!

– Láttuk az első félidőt, ott sokat megvalósítottunk abból, amit a hét során gyakoroltunk – értékelt a siker után Thomas Doll. – Négy-négy-kettőben játszottunk, gyémántalakzatban, ezáltal a pálya középső részén eggyel több játékosunk volt. Forró volt az időjárás, de a megfelelő pillanatokban sikerült gólokat szereznünk. A 2-0-s, 3-0-s eredménynél megvolt a kellő önbizalom, hogy birtokoljuk, járassuk a labdát. A félidő előtt könnyelműen feladtuk a területeket, és nem mentünk bele elég keményen a párharcokba. A második félidőben cserélnünk kellett, Frimpong megsérült, Leandro középre húzódott be, ott már lehetett érezni, hogy hiányzott a stabilitás. Ami nem tetszett, hogy ekkor már a játékosok nem mentek bele a párharcokba, nem volt test a test elleni kontaktus, ezzel magunkra húztuk az MTK-t. Annak örültem, hogy a végén megszereztük a negyedik gólunkat. Nehéz volt ma játszani, ilyen melegben, ezért mindkét csapatnak jár az elismerés. Örülünk, hogy két győzelemmel indult a bajnokság, ezzel elégedettek lehetünk.

Doll beszélt Frimpong sérüléséről is, akit mentő vitt el a meccsről.

– Nem tört el semmije, egyelőre ennyit tudunk, ez fontosabb, mint a mai győzelem – fogalmazott a német szakember.

Hogyan tudja feldolgozni, hogy egy 4-1-es siker után a távozását követelik? – szólt a kérdés Doll felé a sajtótájékoztatón.

– Régen benne vagyok a labdarúgásban, így nyugodtan kezelem ezt a helyzetet. Németországban, Olaszországban is játszottam. A sportban, a labdarúgásban ezzel együtt kell tudni élni. Négy és fél év után a Ferencváros és a szurkolók felé soha nem fogok egy rossz szót sem mondani – engem eddig nagy tisztelettel kezeltek itt, és én is megpróbáltam ezt viszonozni. Még mindig jobb, ha az edzőt spécézik ki, mintha egy játékos ellen háborognának. Egy napon itt így is, úgy is egy másik edző fog ülni, ez a dolgok rendje…

Melyik a Ferencváros igazi arca: a kupaküzdelmekben látott szerencsétlenkedés, vagy az MTK elleni? – folytatták Doll sarokba szorítását.

– Az az arc, amit a nemzetközi szereplés során láttunk, az sok rosszabb, alávetett csapat arca. Lehet, hogy a következő edzőnek több szerencséje lesz, hogy a csapatot elvigye a BL vagy az EL csoportkörébe, én ennek tényleg örülnék. De higgye el nekem, aki egy kicsit is ért a labdarúgáshoz, az ezt egészen jól tudja megítélni. Annak örülök, hogy amit a héten gyakorolunk, azt a fiúk a pályán megvalósították, nekem ez a munkám. Ha luxemburgi csapat ellen játszottunk volna, lehet, hogy őket is három góllal vertük volna.

A hibákról is tovább kérdezték a Fradi edzőjét.

– A középpályán olyanok szerepeltek, akik igazából szélsők, ők nem érzik annyira jól, hogy mikor kell előre kilépniük, mikor támadjanak, mennyire támadjanak le, mekkorát ütközzenek. Ez a gondja több magyar csapatnak: ha a meccs dinamikusabbá válik, gyorsabb lesz, nem tudják felvenni a párharcokat. Éppen ezért nem kell mindig elbújni az edzők mögött: mi vagyunk mindig azok, akiket először elővesznek. Ilyen helyzetekben több tűzre lenne a szükség, ha ez hiányzik, magunkra húzzuk az ellenfelet.

Címlapkép: FradiMédia

Thomas Doll és Feczkó Tamás sajtótájékoztatója az örökrangadó után

Közzétette: Rangadó.hu – 2018. július 29., vasárnap

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik