NB I

A Fradi huszonöt perc alatt lesimázta az MTK elleni örökrangadót

Már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a zöld-fehér csapat.

NB I, 2. forduló

MTK Budapest – Ferencvárosi TC 1-4 (0-3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4079 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Kicsak – Katona, Pintér, Szelin, Deutsch (Balogh, 6.) – Vass Á. – Vass P., Kanta, Bognár (Farkas II., 63.), Kulcsár (Torghelle, 70.) – Lencse.. Vezetőedző: Feczkó Tamás
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong (Varga R., a szünetben), Heister – Petrjak, Szpirovszki, Leandro – Lanzafame, Böde (Finnbogason, 73.), Bőle (Csernik, 60.). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Kanta (tizenegyesből, 60.), illetve Bőle (14.), Petrjak (34., 38.), Varga (87.)

Kissé feszült hangulat uralkodott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a bemelegítésnél, a Fradi-tábor ugyanis keményen beolvasott az Európának gyorsan búcsút intő Doll-csapatnak  – itt megnézheted, milyen transzparensekkel üzentek a drukkerek.

Ezt követően viszont már bőven akadt örömük a fradistáknak, az első félidőben valósággal átgázoltak a zöld-fehérek az MTK-n, amely az első kaput eltaláló lövését az első játékrész hosszabbításában jegyezhette Lencse révén, ekkor Dibusz bravúrjára is szükség volt. A Ferencváros sokkal gyorsabban és pontosabban játszott, ennek köszönhetően pedig már a tizennegyedik percben előnybe került Bőle révén, aki Lanzafame remek kiugratását váltotta gólra – a szépségdíjas találatot ide kattintva nézheted meg. A szünetig az NB I legértékesebb játékosa, Petrjak duplázni tudott, nem sok kérdés maradt tehát a második félidőre.

Lemaradhatnak a magyar tv-nézők Ronaldo, a Juve, az Inter, a Milan meccseiről
Hova tűnt az olasz bajnokság hazai közvetítési joga?

Ahogyan az várható volt, a szünet utána  Ferencváros átadta a területet az MTK-nak és kontratámadásokra rendezkedett be, ám a javuló játékot mutató hazaiaknak nem kellett sokat várniuk a szépítésre, Kanta egy jogosan megítélt tizenegyes után volt eredményes. A folytatásban viszont elmaradtak a nagy rohamok a kék-fehérektől, a Fradi ellentámadásaiba pedig szintén kevés veszély szorult, így elég langyos félidőt láthattak a nézők.

Az utolsó tíz percben aztán újra élet költözött a kapu elé, a 82. percben a csereként beálló Torghelle szépen futtatta a jobb oldalon Vass Patrikot, ám éles szögből leadott lövését Dibusz védte a röviden, majd négy perccel később szintén Vass pörgetett fölé közvetlen közelről. A kegyelemdöfést Varga Roland vitte be a 88. percben, az ő emelésével alakult ki a 4-1-es Fradi-győzelem.

címlapfotó: MTI/Czagány Balázs

Lencsének egy helyzete akadt. Fotó: mtkbudapest.hu
Olvasói sztorik