NB I

Csatár nélkül is tovább menetel a Honvéd

Négy gólt lőtt Supka Attila csapata.

NB I, 2. forduló

Budapest Honvéd–Kisvárda 4-0 (1-0)
Kispest, játékvezető: Farkas Á.
Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Baráth – Heffler, Vadócz, Nagy G. (Banó-Szabó, 59.), Gazdag, Kukoc – Holender (Lukács, 66.), Danilo (Cipf, 75.). Vezetőedző: Supka Attila.
Kisvárda: Felipe – Izing (Hej, 31. ), Beriosz, Parcvanija, Protics – Melnik, Lucas, Karaszjuk, Misic (Jánvári, 54., Anderson, 74. ) – Gosztonyi, Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerzők: Danilo (24.), Jánvári (öngól, 72.), Gazdag (85.), Lukács (91.).

A Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway többször lenyilatkozta már, hogy szeretne még a nyáron csatárt igazolni, hiszen Davide Lanzafame és Eppel Márton is távozott a csapattól. „Továbbra is rendkívül aktívan keresünk csatárt, de a minőségi közeg nemcsak rendkívül drága, de finnyás is” – fogalmazott.

Nos, a Honvédnak egyelőre új támadó nélkül is kiválóan megy a szezonban: az Európa Ligában továbbjutottak, az NB I nyitófordulójában megverték a Haladást, most pedig az újonc Kisvárdát múlták felül 4-0-ra.

A klub honlapjának tudósítása szerint az első félidő közepén egy Heffler-szöglet végén Kamber tűnt el az ötösön belül, amiért büntető járt, ezt Danilo nagyon magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba a 24. percben (1-0). A 72. percben pedig Kukoc veszélyes bal oldali beadása után Jánvári lábáról a kapu jobb alsó sarkában csorgott a labda, öngól (2-0).

A 85. percben Kukoc beadása után Vadócz átlépte a labdát, Gazdag pedig 4 méterről a hálóba továbbította a játékszert (3-0). A hosszabbításban Lukács 15 méterről, jobb belsővel a kapu bal oldalába lőtte a végeredményt jelentő találatot (4-0).

Címlapkép: Budapest Honvéd

Olvasói sztorik