NB I

Az MTK edzője szerint a Fradi kiemelkedik a mezőnyből

Edzői nyilatkozatok az NB I vasárnapi mérkőzéseiről.

Haladás–Újpest 2-2

Michal Hipp, Haladás: – Két különböző félidőt láthattunk, az Újpest az elsőt jobban uralta. A csapatuk az egyik a legjobb a mezőnyben, és az elején hibát hibára halmoztunk. Kegyetlenül kihasználták ezt. Aztán a félidőben átbeszéltük a dolgokat és aktívabban folytattuk. Gaál Bálint két edzésen vett részt velünk, de bátran be mertem tenni, mert ismerem a játékát. Volt is két helyzete. Az égiek is velünk voltak a második játékrészben, mert majdnem gólt kaptunk, de megúsztuk. Ezt az egy pontot most erősnek veszem, mert hátrányból kétszer felállva egy erős csapat ellen szereztük. A szezon előtt attól féltem, nem fogunk gólokat lőni, ez idáig négynél járunk két meccsen, az nagyon jó, de ötöt kaptunk, ami nagyon sok. Tudom, hol szorít a cipő, a hibákat ki fogjuk javítani.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Azok után, ami az elmúlt hetekben történt a csapattal, boldog lehetek több dologgal is, amit ma láttam, azonban összességében úgy érzem, hogy két pontot veszítettünk. Nehezen felépített akciókból lőttünk gólokat, aztán könnyű találatokat adtunk az ellenfélnek. Sajnos ez már többször is előfordult velünk, hogy nem harcolunk eléggé, nem ugrunk fel a magas labdákért, nem akarunk eléggé. A Sevilla ellen óriási leckét kaptunk, ami az egyetlen és legfontosabb a futballban, hogy csapatként kell játszani, minden körülmények között. Nem lehet egyéni megoldásokkal előrejutni, így nem lehet nagy együttessé válni, amelynek komoly céljai lehetnek.

forrás: újpestfc.hu


MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1-4

Feczkó Tamás, MTK: – Nem marad más dolgom, mint gratulálni a Ferencvárosnak, amely klasszisokkal jobb volt ezúttal nálunk. A 3. percben Deutsch megsérült, vélhetően lábközépcsonttörést szenvedett. Mire összeállt volna a védekezésünk, már vezetett az ellenfél, az első félidőben párharcokban gyengék voltunk, ezt kihasználta a Fradi. Később szépítettünk, 1-3 után volt egy jó 25 percünk, akkor feljöhettünk volna, de sajnos nem jött az újabb gól, így nem lehetett más a vége, mint vereség. A mai teljesítmények alapján reális eredmény született, azon dolgozunk, hogy mire az Üllői útra megyünk, jobbak legyünk, és tudjunk pontot vagy pontokat szerezni. A Fradi kiemelkedik a mezőnyből, ahogy a Vidi is, a 3-12. helyért pedig nagy harc megy majd a többi csapat között, remélem, mi az elején leszünk közülük.

A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll nyilatkozatát IDE KATTINTVA olvashatják.


Budapest Honvéd–Kisvárda 4-0

Supka Attila, Honvéd: – Nehéz volt, mert saját magunkat kellett legyőznünk, saját magunkat kellett olyan állapotba hozni a csütörtöki meccs után, hogy fel tudjunk pörögni. Úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelt volt a győzelmünk. A csütörtöki mérkőzés nagyon nagy koncentrációt igényelt, ami mentálisan sokat kivett a csapatból. Tudtunk ma néhány játékosnak pihenőt adni, és akik helyettük jöttek, tudtak hozzátenni a csapat játékához. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem voltunk igazán frissek, dinamikusak. A végén csak bedaráltuk az ellenfelet és tudtunk négy gólt szerezni.

Kondás Elemér, Kisvárda: – Azt kell mondanom, hogy a Honvéd végig jól játszott és irányította a mérkőzést. A találkozó elején helytálltunk, próbáltunk a megszerzett labdákból kijönni, a Honvéd vezetéséhez pedig büntető kellett, amit értékesítettek is. Utána elkezdtek nyomni és nyomni, próbáltunk egyenlíteni. A második gól után mindent elkövettünk azért, hogy gólokat kapjunk, szerencsére csak kettőt kaptunk. Ha ilyen hibákat elkövetünk, akkor nem fogunk pontokat szerezni. Sokkal nagyobb koncentráció kell a játékosaimtól. Luftot rúgunk, az ellenfélnek passzolunk és odaadjuk a labdát, nagyon nehéz stabilnak maradni. Fontos, hogy stabilak legyünk elől és hátul, és majd utána beszélhetünk gól szerzésről. Ezek a hibák nem az összeszokottság kérdése, hogy luftot rúgnak a játékosaim és öt méterre passzolni nem tudnak. Az lenne az összeszokottság hiánya, ha nem lennének meg a pályán a mozgások. Hat-hét játékosnak kellene átlag felett játszani, azonban ez a csapatunkban nincs meg, ezért is veszítjük el olykor a párharcokat elől és hátul, majd ebből kapjuk a gólokat.

Forrás és címlapkép: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik