NB I

A DVTK mestere a büntetőt rontó Ugrairól áradozott

A cserejátékos lábában volt a győztes gól a hajrában.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Puskás Akadémia FC hiába vezetett már két góllal is a DVTK otthonában, a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, részletek ITT.

Azt már megmutattuk (ITT), hogyan szakadt szét Molnár Gábor meze, aki dühében megütötte riválisát, a sárga, illetve a piros is villant. A győzelmet egyébként könnyedén megszerezhette volna a Diósgyőr, ám a csereként beállt Ugrai Roland a hajrában tizenegyesből csak a felsőlécig jutott. A büntetőt Forgács harcolta ki, az esést szépen megette a spori – videón az eset ITT.

A találkozó után a miskolciak mestere, Fernando Fernandez védelmébe vette Ugrai Rolandot, akit inkább dicsért, mintsem büntetett.

– Igazán jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat nyerni akart. Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert egészen más arcukat mutatták, mint a múlt héten. Az első perctől uraltuk a meccset, jól védekeztünk és támadtunk, de Bárdos két egyéni hiba után kétgólos hátrányba kerültünk. A fiatal játékos tehetséges, jól dolgozott egész héten, de elkövetett két hibát, a kispadról azzal tudtunk neki segíteni, hogy lecseréljük. Ezt követően visszajöttünk a mérkőzésbe, győzelmet érdemeltünk volna, de ilyen a foci, nem elég jól játszani, gólokat is kell lőni. A csapat jól reagált a hátrányra, végig győzelemre játszottunk, sokat tettünk a sikerért, véleményem szerint nem egy pontot nyertünk, hanem két pontot vesztettünk.

Mindig a pályán lévő játékosok döntik el, hogy ki áll a 11-esnél a labda mögé. Ugrai Roland számos büntetőt értékesített már pályafutása során, most nem sikerült. De nem hibáztatom ezért, nagyobb baj, hogy utána nem sikerült megszerezni a 3. gólt. Ugi a bajnokság egyik legjobbja, válogatott szintű játékos, persze neki is javulnia kell. Amit mostanában látunk tőle, az nem az a szint, amire képes, nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy kihozzuk belőle a maximumot.

– Ez volt a csapat egyik legjobb mérkőzése, mióta én vagyok az edzője. Ha így folytatjuk, még sok mérkőzést fogunk nyerni, mert megvan a csapat ereje a sikerhez fogalmazott a spanyol tréner. 

címlapkép: dvtk.eu

Olvasói sztorik