NB I

A kétgólos előny sem elég a Puskás Akadémiának

Meztépés, piros lap és kihagyott tizenegyes is tarkította négygólos mérkőzést.

NB I, 2. forduló

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 2-2 (1-2)
Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion. Játékvezető: Karakó F.
DVTK: Antal – Eperjesi, Brkovics, Tamás, Bárdos (Forgács, 29.) – Hasani, Mazalovic, Busai (Tajti, 74.) – Makrai (Ugrai, 61.), Bacsa, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernandes.
PAFC: Hegedüs – Heris, Hegedűs (Osváth, 65.), Spandler, Trajkovskis – Balogh, Márkvárt (Molnár, 56.), Szakály – Diallo, Radó, Kiss (Latifi, 88.). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerzők: Brkovics (32.), Vernes (53.), illetve Diallo (13.), Radó (19. – tizenegyesből)
Kiállítva: Molnár (69.)

A magyar élvonal második fordulójában szombaton késő délután volt jelenése a Diósgyőrnek, az ellenfél hazai pályán a Puskás Akadémia FC volt. Mivel mindkét csapat verességgel kezdett a nyitófordulóban, a felek javításra készültek.

A felcsútiak kiválóan kezdték a mérkőzést. a 13. percben Diallo csapott le egy kipattanóra, aki a kapu közvetlen előterében nem hibázott, 0-1. Szűk hat perccel később Heris harcolt ki büntetőt, a tizenhatoson belül Brkovics nem kímélte, a megítélt tizenegyest pedig Radó András magabiztosan értékesítette, 0-2.

A szünet előtt javítani tudott a DVTK, illetve a tizenegyes előtt hibázó Brkovics. A védő egy szöglet után remek ütemben roppant be és fejelt a felcsúti kapuba, 1-2. A félidőben így egygólos hátrányban volt a miskolci gárda. A fordulás után hamar egyenlített a Diósgyőr. Az 53. percben Makrai bombáját Hegedüs öklözte ki pont Vernes elé, aki hezitálás nélkül a kapuba bombázott, 2-2. Az utolsó húsz percre emberelőnybe került a Diósgyőr: Mazalovic rángatta meg a csereként beállt Molnárt (még a meze is elszakadt), aki dühében fellökte a riválisát – videón a jelenet ITT. A diósgyőri játékos sárga, a felcsúti pedig piros lapot kapott.

A 77. percben a játékvezető megette Forgács műesését, a megítélt büntetőt pedig Ugrai a felső lécre bombázta, így maradt a 2-2, a felek egy-egy ponttal gazdagodtak.

Húsz perc alatt kettőt lőtt a PAFC

címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik