NB I

Sima Fradi-győzelem a Diósgyőr ellen

Magabiztos sikerrel kezdte a Doll-csapat az NB I-et.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 4-1 (3-1)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Leandro, Frimpong, Blazic, Heister – Gorriarán (Rodríguez, 76.), Szpirovszki – Lovrencsics G., Lanzafame (Petrjak, 69.), Varga R. (Finnbogason, 81.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Forgács (Bárdos, 71.) – Hasani, Mazalovic, Busai (Vernes, 85.) – Makrai, Bacsa, Ugrai (Joannidisz, a szünetben). Vezetőedző: Fernando Fernandez
Gólszerzők: Tamás M. (öngól, 14.), Heister (25.), Varga R. (45+2., 68.), illetve Bacsa (45.)

Vasárnap délután megkezdte szereplését az OTP Bank Ligában a nemzetközi porondtól búcsúzó Ferencvárosi TC és a Diósgyőri VTK is – a két együttes a Groupama Arénában feszült egymásnak.

Az első perceket megnyomta a Fradi, alig tíz perc elteltével már Antal bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy a hazaiak ne kerüljenek előnybe. A 14. minutumban Böde tört be a tizenhatoson belülre, centerezését Tamás Márk a saját kapujába passzolta (1-0) – a találkozó góljait itt mutattuk meg. Tíz perccel később a tovább rohamozó FTC növelte előnyét: Marcel Heister magabiztosan lőtte ki a hosszú alsót (2-0).

A folytatásban Fradi–Antal párharcokat láthatott a publikum: a DVTK kapusa egymaga tartotta a lelket csapatában bravúrjaival. Érett a harmadik hazai gól, azonban a félidő utolsó perceire megrázta magát a Diósgyőr is, sőt Bacsa remek egyéni akciója végén szépített (2-1). A ferencvárosiak nem hagyták annyiban: egy támadás végén Varga Roland tizenegyest rúghatott, amit Antal ugyan kivédett, de a kipattanót már nem hibázta el a végrehajtó (3-1).

Dibusz egy élesen kapu elé lőtt szabadrúgást hatástalanított magabiztosan a második félidő elején, ezen kívül nem igazán került a kapu közelébe a vendég együttes. A Ferencváros nem kezdett akkora elánnal, mint az első negyvenöt percben, de így is irányította a meccset. Egy labdaszerzés után Leandro varázsolt Varga fejére egy beadást, a berobbanó Fradi-támadó pedig megszerezte saját második, csapata negyedik találatát (4-1).

Előnyét megtartotta az FTC, mely így sima győzelemmel kezdte a szezont.

Címlapkép: Ferencvárosi TC Facebook

Olvasói sztorik