NB I

Magyarországon belül váltott csapatot az NB I egyik legjobb védője – hivatalos

Vít Benes nem követi a Vasast a másodosztályba.

 

Az NB I egyik legjobb védője érkezett – ezzel a címmel jelentette be hivatalos honlapján a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, hogy szerződtette a Vasas cseh védőjét, Vít Benest.

Miután a múlt csütörtökön a dán légióst szerződtettek, hétfőn a szintén 29 esztendős cseh védő, Vit Benes írt alá a Halihoz. A futballista egy évre, kölcsönbe érkezett a Vasastól. A belső védő Benes tavaly nyáron igazolt Csehországból a Vasashoz, 24 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett.

Ezek voltak Buffon első szavai a PSG játékosaként
Sajtótájékoztatót tartottak Párizsban.

A honlap cikke szerint az NB I egyik legjobb védőjének tartott, 193 cm magas futballista 2006 és 2010 között hazájában, a Kladnóban futballozott, majd ezt követően 2017 nyaráig a szintén cseh FK Jablonecet erősítette – akkori csapatával a 2012–2013-as szezonban Cseh Kupát nyert.

Az Európa Liga selejtezőjében tíz alkalommal, a csoportkörben kétszer lépett pályára. Összesen 199 első osztályú cseh bajnokin 15 gólt szerzett. 2017 nyarán igazolt Angyalföldre.

Benes 14 éves kora óta egy vesével futballozik, korábban Csehországban ez nem jelentett problémát – hazánkban igen. Ám végül tavaly nyáron megkapta a sportorvosi engedélyt, alapembere volt a piros-kékeknek.

Fotó: haladas.hu

Olvasói sztorik