NB I

Itt az új Vidi-címer: ebből is háború lesz?

Újpest után újabb NB I-es csapatnál áll a bál. Jön a fehérvári címervita?

Korábban beszámoltunk arról, hogy vasárnaptól MOL Vidi FC néven folytatja szereplését a Videoton FC. A klubot 2010 óta támogató állami vállalat az új bajnoki szezontól névadó szponzorként áll a bajnokcsapat mögé. Azt is megmutattuk már (ITT), milyen nagy a felháborodás a Vidi-táboron belül a bejelentés óta, a drukkerek egész egyszerűen kiborultak.

A friss interjúban Garancsi István, a klub tulajdonosa arról is beszélt, mennyiben változik meg az arculat, illetve lesz-e új címer Székesfehérváron.

A klub címerét nem változtattuk meg, csak a nevet cseréltük ki, illetve aktualizáltuk a színeket és a betűtípust. A színvilágot, a tradícionális címerelemeket megtartjuk, de a MOL Vidi FC nevet értelemszerűen meg kell jeleníteni az új címerben, a mezeken és a VidiShopban kapható termékeken is.

Íme a végeredmény:

A Videoton FC új címere balra, a régi pedig jobbra – fotó: vidi.hu

Mint ismert, egy másik NB I-es csapatnál, az Újpest FC-nél hosszú hónapok óta nagy a feszültség a klubvezetőség és a szurkolók között az új címer miatt. A drukkerek egy része a mai napig nem tudja elfogadni, hogy Roderick Duchatelet „hozzányúlt” a lila-fehérek „ősi” jelképéhez:

Címervita van Újpesten is (balra a régi, jobbra az új) – fotó: rangado.hu

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik