NB I

Felejtsd el a Videotont, vasárnaptól új néven játszik a csapat!

Új célkitűzések és sokkal több pénz Székesfehérváron.

Vasárnaptól MOL Vidi FC néven folytatja szereplését a Videoton FC. A klubot 2010 óta támogató állami vállalat az új bajnoki szezontól névadó szponzorként áll a bajnokcsapat mögé.

Lehetőség kínálkozott, hogy szintet lépjünk, és számomra nem is volt kérdés, hogy meg kell lépnünk. A változás a jövő és egyben a siker kulcsa is – mondta a klub honlapján Garancsi István klubtulajdonos.

Hozzátette: komoly tervekhez komoly pénz kell, márpedig a vállalat nemzetközi szinten is bizonyított, és vezetői azt szeretnék, ha a fehérvári futballcsapat is ezt tenné.

Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért. A még több támogatásért cserébe tőlünk is többet várnak el, pont úgy, ahogy a szurkolóink ‒ vélekedett.

Garancsi emlékeztetett rá, hogy a Videoton nevet ő szerezte vissza hosszú küzdelem árán, miután megvette a csapatot, de a vállalatcsoport nem adott és nem is kért pénzt a név használatáért.

A klubot nemcsak a szurkolóink becézik Vidinek, hanem az egész ország, így nem szakadunk el a gyökerektől és hagyományoktól. Az identitásunk megmaradt. Biztos vagyok benne, hogy lesz, akiből felháborodást fog kiváltani a változás. De remélem, hogy amikor elmúlik az első felindultság, ők is látni fogják: a klub nagyot lép most a még sikeresebb nemzetközi szereplés felé – nyilatkozta.

A klubtulajdonos úgy fogalmazott, mindkét fél hosszú távon gondolkodik, de azt nem árulta el, pontosan hány évre szól a megállapodás a MOL-lal.

A működésért, a teljesítményért, a jó hangulatért továbbra is a klub, a játékosok, a szurkolók és végül én, mint tulajdonos felelünk ‒ szögezte le.

A klub összes csapatát ezen a néven szerepeltetik a hazai versenysorozatokban, de a címert nem változtatták meg, csak a nevet cserélték ki, illetve aktualizálták a színeket és a betűtípust.

nyitókép: MTI

Olvasói sztorik