NB I

Magyar válogatott focistát jelentett be a Videoton – hivatalos

A középpályás az NB II-ből érkezett a fehérváriakhoz.

A Videoton FC bejelentette, hogy megszerezte a másodosztályba kiesett Vasas FC középpályását, Berecz Zsombort.

A 23 éves, miskolci születésű futballista a DVTK-ban nevelkedett, majd tíz évvel ezelőtt Angyalföldre igazolt. Ezt követően végigjárta a ranglétrát a Vasas utánpótlásában és a korosztályos válogatottaknál is, 2015-ben tagja volt az U20-as csapatnak a világbajnokságon.

A Vasas FC első csapatában 2013 áprilisában mutatkozott be, az NB I-ben pedig 2015 nyarán debütált. Szerepelt a bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmes együttesben, majd a Svédország elleni találkozón bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban.

Voltak más megkereséseim, de a Vidi szimpatikus volt, nem mellesleg a bajnokcsapatról szó, tehát nemsokára a Bajnokok Ligájáért tudunk majd harcolni. A kereten belül még inkább a fiatalabb játékosokhoz tartozom, de azért is igazoltam ide, hogy fejlődjek és a válogatottságaim számát is növelni tudjam. Új közegbe kerülve is szeretném megmérettetni magam, úgy gondolom, hogy sikerül majd hamar felvennem a ritmust ‒ nyilatkozta Berecz Zsombor.

Összesen 84 NB I-es meccsel a háta mögött távozott Angyalföldről, és hosszú távú szerződést kötött a Videotonnal, amelynek pontos időtartamát nem közölték.

Jó üzenetnek tartom, hogy egy fiatal, de már komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező, felnőtt válogatott játékost tudtunk szerződtetni. Zsombinak ideális környezet lesz a Vidi ahhoz, hogy még gyorsabban fejlődjön, mint eddig. Tudjuk, hogy komoly verseny volt a játékjogáért Magyarországon és külföldön egyaránt, de éreztük rajta, hogy itt szeretné folytatni és kihívásként éli meg ezt a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül a Vidi erőssége lesz. Komoly konkurenciaharc van a posztján, de ez egyértelműen csak a csapat javára válik, az mindenkinek jó, ha már az edzéseken is éles a verseny ‒ kommentálta az egyszeres válogatott labdarúgó leigazolását Kovács Zoltán sportigazgató.

nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Olvasói sztorik