NB I

Újabb riválisát igyekszik gyengíteni a bajnokcsapat

Debrecenből is elcsábított egy játékost a Videoton.

A DVSC és a Videoton FC megállapodásának értelmében a bajnok fehérváriaknál folytatja pályafutását Sós Bence ‒ írja a fehérvári klub honlapja.

A 24 éves szélső nyolc esztendővel ezelőtt igazolt Debrecenbe, előtte Hódmezővásárhelyen futballozott.

A DVSC első csapatának keretéhez 2015 telén került, és bár négy bajnokin játszott, a több lehetőség érdekében kölcsönadták az akkor még NB II-es Mezőkövesdnek.

Rendszeresen pályára lépett a borsodiaknál, és azt követően is gyakran kapott szerepet, hogy a csapat feljutott az NB I-be. Másfél év után, 2017 nyarán tért vissza Debrecenbe, eddig összesen 43 NB I-es meccsen öt gólt szerzett.

Nem volt kérdés számomra, hogy elfogadom a Vidi ajánlatát. A klub által képviselt játékérő és háttér is előrelépés a karrierem szempontjából. Nagyon vonzó volt számomra, hogy megmutathatom magam a nemzetközi porondon is. Várom már a közös munkát, bízom benne, hogy a csapat hasznára tudok válni. Nagyobb lesz a konkurenciám, mint eddig, hiszen olyan játékosok vannak itt, akik már nemzetközi szinten is sok mindent letettek az asztalra, de szeretem a kihívásokat és mindent megteszek majd annak érdekében, hogy helyem legyen a kezdőcsapatban. Az elmúlt napokban nagyon felpörögtek az események, de ez nem ért felkészületlenül, örülök, hogy már a felkészülés elején be tudok csatlakozni a Vidi életébe ‒ mondta Sós Bence.

A fehérvári klub ezúttal is csak annyit közölt, hosszú távú szerződést kötöttek új játékosukkal, a pontos időtartamot titkolják.

Bencét már régebb óta figyeljük, már akkor is néztük a játékát, amikor a Debrecen kölcsönadta Mezőkövesdre. Nagyon gyors és jó karakterű futballistáról van szó, aki biztosan a Vidiben is idővel meghatározó játékossá válhat. Ha ki tudja magából hozni a maximumot, akkor a válogatott kapuján is dörömbölhet majd. Elsősorban szélsőként bevethető játékosról van szó, leigazolásával tovább nőnek a szakmai stáb taktikai lehetőségei ‒ nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

nyitókép: mlsz.hu

Olvasói sztorik