NB I

Tapasztalt középpályást igazolt a DVTK

Több mint kétszáz meccset játszott a horvát élvonalban.

Tapasztalt, ideális labdarúgókorban lévő horvát középpályással erősített a DVTK: Tomislav Mazalovic bemutatkozott hazája korosztályos válogatottjaiban, a horvát élvonalban pedig összesen 201 alkalommal lépett pályára – írja a miskolci klub honlapja.

A 28 éves Mazalovic öt éven keresztül erősítette nevelőegyesülete, a Cibalia Vinkovci csapatát, majd az Inter Zapresic együttesébe töltött négy idényt.

Ebben az időszakában rengeteg játékos van képben, és Tomislav Mazalovicra szinte pontosan ráillik minden, ami alapján középpályást kerestünk ‒ mondta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. ‒ Kiválóan oldja meg a védekező feladatát, labdát szerez, jól helyezkedik a pályán, illetve a megszerzett labdát meg tudja előrefelé játszani, ezzel tökéletesen illeszkedik ahhoz a játékstílushoz, amit Fernando Fernandez vezetőedző elképzelt, és szeretne meghonosítani.

A klubvezető hozzátette, többekkel előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, további három-négy új játékos érkezése várható, célzottan azokra a posztokra, ahol a szükséges megerősíteni a csapatot.

Nem célunk lecserélni a keretet, sokkal inkább a meglévő játékosainkat szeretnénk visszajuttatni arra a szintre, ahol tavaly ősszel voltak – szögezte le.

Mazalovic elmesélte, hogy amikor megkereste a klub, az interneten egyből utánanézett, és első benyomásként a fanatikus szurkolók ragadtak meg benne.

Amikor az ismerősöknél rákérdeztem, ők is megerősítették, hogy az emberek nagyon szeretik errefelé a futballt. Azóta jártam a csodálatos új stadionban, igaz, még csak civilben, de alig várom, hogy pályára is lépjek – nyilatkozta Mazalovic.

nyitókép: dvtk.eu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!