NB I

Orosz Pál már most temeti a csapatot az európai porondon

A vezető Gera Zoltán és Thomas Doll jövőjéről és Dzsudzsák Balázs átigazolásáról is beszélt.

Az Origo készített hosszabb interjút az FTC. Zrt. vezérigazgatójával, Orosz Pállal, aki beszélt a Fradi NB I-ben szerzett ezüstérméről, valamint kitért az Európa Liga-selejtezőre is A vezető kiemelte, a tavaszi szezonban nem nyertek egyetlen idegenbeli mérkőzést sem, ez pedig megengedhetetlen egy olyan csapatnak, amely bajnok akar lenni, az aranyérem azonban nem csak rajtuk múlt.

Ha valaki megnézte azokat a videókat, amelyekben közzétettük azokat a játékvezetői tévedéseket, amelyeket ellenünk követtek el, akkor láthatja, hogy akadt néhány erősen megkérdőjelezhető ítélet, amely befolyásolta a bajnokság sorsát – kezdte Orosz, majd megjegyezte, szerinte a Vasas elleni 1-1-re végződött mérkőzés volt az, ahol minden megfordult. – Ez óriási pofon volt, így mentünk Kispestre, ahol szintén 1-1 lett a vége, és ahol Dibusz Dénes az év védését mutatta be. Spárgázott, kirúgta a labdát, Lanzafame meg belerohant. Fájdalom, ezt a bíró nem így látta, tizenegyest ítélt.Ez így együtt sok volt a csapatnak.

Orosz szerint a Vasas elleni meccs volt a fordulópont. Fotó és címlapfotó: fradi.hu

Az interjúban szó esett az Európa Ligáról is, amivel kapcsolatban meglepő módon nem nyilatkozott túl optimistán a Fradi-vezér, holott korábban azt mondta, a jelenlegi játékosállománnyal nem kellene bravúrnak tekinteni az Európa Liga-szereplést, most van egy olyan keret, amivel elérhető a csoportkör.

Nyáron pedig ott van az Európa Liga selejtezője, amely a nagy kihívás és az agyrém között van félúton. A bajnokság vége után a játékosok egy hét pihenőt kaptak, mert aztán el kell kezdeni a felkészülést a nemzetközi szereplésre. Ahhoz, hogy egy magyar csapat ott legyen az Európa Liga negyvennyolc csapatos főtábláján, nyolc meccset kell lejátszania júliusban és augusztusban. Nem vagyunk kiemeltek, szóval, most nem kezdek el a főtábláról álmodozni. Már csak azért sem, mert a selejtező első körében beeshet nekünk a dán Koppenhága, vagy a másodikban – ha eljutunk odáig – a spanyol Sevilla.

Manchester City- és United-verő BL-csapat vár Paintsilre
Nagyon csábító ajánlatot kapott a Fradi legjobbja.

Orosz az interjúban azt is elárulta, Thomas Dollnak érvényes szerződése van a Ferencvárossal, a felkészülést vele kezdi meg a csapat, Gera Zoltánnal pedig le kell ülniük beszélgetni a folytatásról, végül a Dzsudzsák-ügyre is reagált.

A Ferencváros és Dzsudzsák Balázs hivatalosan nem tárgyalt egymással, aki az ellenkezőjét állítja, az nem állít valósat.

Olvasói sztorik