NB I

Egyetlen gól döntött a Puskás javára, a Paks lemarad Európáról

Helycsere a tabellán.

NB I, 33. forduló:

Puskás Akadémia–Paks 1-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 800 néző. Játékvezető: Erdős J.
Puskás Akadémia: Hegedüs – Klinar (Molnár G., 63.), Hegedűs, Spandler, Trajkovski – Poór – Márkvárt, Balogh, Perosevic (Diallo, 87.), Radó (Szécsi, 90.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.
Paks: Rácz – Szabó J., Vági, Zachán, Gévay – Kecskés T., Simon Á., Bertus (Hajdú, 78.)– Bartha, Hahn (Papp K., 78.), Simon A. (Kulcsár D., 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerző: Radó (71.).

A Puskás Akadémia a Paksot fogadta a Pancho Arénában az NB I 33. fordulójában. A két csapat közül inkább a vendégeknek fontos ez a mérkőzés, hiszen egy esetleges győzelemmel még odaérhetnek az Európa Ligát érő pozícióba, ehhez viszont kellett volna még az is, hogy a Debrecen, illetve a Honvéd ne szerezzen pontot.

Rögtön a 6. percben megszerezhette volna a vezetést a Paks, egy kapu előtti kavarodást követően Bertus szúrt bele a labdába az ötös vonalán, Hegedüs óriási bravúrral védett. A félidő további részében ritkábban voltak a veszélyesebb helyzetek.

A 21. minutum környékén egy bal oldalról érkező beadást követően Vági került ziccerbe, de öt méterről nem találta el a kaput. Nem sokkal később kétszer is megvillantak a hazaiak, először Perosevic lőtt húsz méterről, Rácz azonban kiütötte a labdát, majd Henty lövését is magabiztosan fogta a Paks hálóőre.

Nem maradt el a DVTK-dráma a bajnok ellen
Makrai Gábor szenzációs gólt lőtt a 85. percben, ez bennmaradást ért a diósgyőrieknek.

A mérkőzés 63. percében emberhátrányba kerültek a vendégek, Zachán második sárga lapját begyűjtve piros lapban részesült, így az utolsó közel fél órára 10 emberre fogyatkozott a Paks.

A Puskásnak érezhetően felélénkült a játéka, és ha már emberelőnyben játszottak, ki is használták. A 71. minutumban ugyanis megtört a jég, előnybe került a hazai csapat. Molnár passzát ügyesen vette át Radó a büntetőterületen belül és tíz méterről szépen passzolt a kapuba, 1-0.

Ezzel a vereséggel elúszott az európai kupaszereplés a Paks számára, ráadásul a Puskás Akadémia még eléjük is ugrott a tabellán.

Címlapkép: Paksi FC Facebook