NB I

Nem maradt el a DVTK-dráma a bajnok ellen

Makrai Gábor szenzációs gólt lőtt a 85. percben, ez bennmaradást ért a diósgyőrieknek.

NB I, 33. forduló:

Diósgyőri VTK–Videoton FC 2-1 (0-0)
Miskolc, Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion. Játékvezető: Iványi.
DVTK: Rados – Eperjesi, Brkovics, Lipták (Kocsis, 61.), Tamás M., Forgács – Hasani, Busai – Sesztakov (Makrai, 82.), Szarka, Ugrai (Bacsa, 58.). Vezetőedző: Fernando.
Videoton: Tujvel – Bolla (Torvund, 85.), Tóth B., Mocsi, Tamás K. – Nego, Réti, Pátkai – Kovács I. – Sz. Scsepovics, E. Hadzic (Szabó B., 73.). Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerzők: Brkovics (64.), Makrai (85.), illetve Sz. Scsepovic (76.)

A magyar élvonal utolsó fordulójában a már bajnok Videoton FC a DVTK otthonába látogatott. A találkozónak hazai szempontból óriási tétje volt, hiszen a bennmaradásért mindenképpen három pontot kellett szerezniük Liptákéknak, sőt, azért is drukkolniuk kellett, hogy a Haladás, Balmazújváros, Vasas trióból legalább kettő ne nyerjen.

A fehérvári gárda tartalékosan lépett pályára: ezen a találkozón debütált az NB I-ben – ráadásul kezdőként – Mocsi Attila és Bolla Bendegúz, míg Elvir Hadzic és Réti Patrik először volt kezdő. Aktívan kezdtek a hazaiak, Ugrai előtt adódott több lehetőség, de a Vidi-védelem jól zárt. A túloldalon Réti a 23. percben rontott ziccert, a fiatal játékos csak centiket tévedett.

Az első fél óra végén Szarka passza után Hasani kapásból a bal oldali kapufa mellé bombázott, így a szünetben 0-0-s döntetlenre álltak a felek. A fordulás után hatalmas ziccert hagyott ki a Videoton: Bolla húzta meg a szélen, veszélyesen beadott, de Brkovics az ötösön belül vetődve mentett, majd Nego elé került, aki lefelé tolt az alapvonalhoz és megint középre tette, Rados belekapott, Pátkai pedig az ötös oldalvonalán, szinte nullszögből érkezve azonnal tüzelt, oldalhálóba – derül ki a Vidi tudósításából.

A 64. percben aztán megtört a gólcsend: szöglettel felérő szabadrúgás balról, Hasani beadására Dusan Brkovics emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú alsó sarokba csúsztatott, 1-0 – derül ki a DVTK beszámolójából. A vezetés megszerzése után után hamar duplázhatott volna a hazai együttes, de Hasani csak a kapufát talált.

A 76. percben egyenlített a Videoton: Sztefan Scsepovics kapott indítást, amelyet a tizenhatos sarkáról váratlanul ráemelt, a labda pedig Rados keze között-fölött utat talált a kapuba, 1-1. A hajrában aztán nem maradt el a diósgyőri dráma: a 86. percben Eperjesi hosszú indítását lekezelte Makrai Gábor, majd higgadtan értékesítette a ziccert, 2-1.

A győzelemnek és a többi mérkőzés alakulásának köszönhetően a DVTK az utolsó fordulóban biztosította helyét a jövő évi élvonalban. A Diósgyőr 36 ponttal zárt a tizedik helyen, azonos pontszámmal, de több győzelmének köszönhetően a Balmazújváros előtt. 

A szünetben egyik fél sem talált gólt. fotó: vidi.hu

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik