NB I

Eldőlhet a bajnoki cím és a kiesés az NB I-ben

Története harmadik bajnoki címét szerezheti meg a Videoton a labdarúgó NB I 32. fordulójában, amennyiben Felcsúton legalább ugyanannyi pontot szerez a tavalyi bajnok Budapest Honvéd ellen, mint a második Ferencváros a vendég Diósgyőri VTK ellen.

A székesfehérváriak és a kispestiek egy éve a zárófordulóban a bajnoki címet döntötték el egymás között. Akkor a Bozsik Stadionban volt telt ház, ezúttal a két csapat századik egymás elleni mérkőzésén a felcsúti Pancho Arénában lesz. Az eddigi 99 összecsapáson 46 kispesti és 35 fehérvári diadal mellett 18 döntetlen született. Szeptemberben Felcsúton 1-1-es döntetlen született, majd a Bozsik Stadionban 4-1-re diadalmaskodott a vendégcsapat.

Dzsudzsák Balázs a Fradinál állt edzésbe
Egyelőre nem esett szó az al-Vahda légiósának leigazolásáról.

A találkozó esélyese a fehérvári együttes, ugyanakkor a Honvédnak is nagy szüksége lenne a pontokra ahhoz, hogy megtartsa az Európa Liga-indulást érő harmadik helyet, amelyre rajta kívül még három csapat is eséllyel pályázik.

A Videotonnak az az előnye is meglesz, hogy tudni fogja, milyen eredményt kell elérnie az aranyérem megszerzéséhez, ugyanis a rivális zöld-fehérek két órával korábban fogadják a még éppen bennmaradó pozícióban lévő Diósgyőrt.

Ha az FTC vereséget szenvedne, a Videoton már bajnokként lépne pályára a Honvéd ellen, mivel akkor mindenképpen megmaradna a két csapat közti hárompontos különbség, de a székesfehérváriak a kettővel több győzelmük miatt utolérhetetlenek lennének.

A bronzra hajtók közül a jelenleg negyedik Debrecen a szerdai Magyar Kupa döntőben vesztes Puskás Akadémiát látja vendégül, míg a története tizedik MK-elsőségét ünneplő, ötödik Újpest a Mezőkövesdhez utazik. Nagy kérdés, hogy utóbbi találkozón melyik csapatnak lesz több motivációja, hiszen a lila-fehérek a kupagyőzelemnek köszönhetően biztosan ott lesznek az Európa Ligában, míg a borsodiak egy sikerrel egy évvel meghosszabbítanák első osztályú tagságukat.

A dobogóra még ugyancsak esélyes Paks az utolsó előtti Balmazújvárost fogadja, a hajdúságiak az elmúlt fordulóban 4-0-ra kiütötték otthon a Debrecent, így jó formában utazhatnak Tolna megyébe. A paksiak legutóbbi két bajnokijukat elveszítették, ezért a legnehezebb helyzetben vannak a harmadik hely megszerzéséért folytatott harcban.

Több ajánlatot is kapott a Videoton vezetőedzője
Marko Nikolics elismerte, az elmúlt időszakban voltak megkeresései, de nem távozik Székesfehérvárról.

A sereghajtó Vasas a Haladást fogadja, a szombathelyiek ha nyernek a Szusza Ferenc Stadionban, akkor biztosan bennmaradnak, míg az angyalföldiek ezzel szinte reménytelen helyzetbe kerülnének, sőt, ha a Diósgyőr győzne az Üllői úton, ki is esnének. Az utolsó előtti forduló mérkőzéseit rendhagyó módon – a Bajnokok Ligája döntője miatt – vasárnap rendezik.

A Kossuth Rádió 18.06 és 19.00 között körkapcsolással jelentkezik, majd a Sportvilágban gyors reakciókat hallhatnak a szurkolók a fordulót követően. Az M4 Sport a Ferencváros–Diósgyőr és a Videoton–Budapest Honvéd mérkőzéseket közvetíti.

A program, NB I, 32. forduló:

Vasárnap, 17:
Vasas FC–Swietelsky Haladás
Paksi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC
Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC
17.30:
Ferencváros–Diósgyőri VTK
19.30:
Videoton FC–Budapest Honvéd

mlsz.hu
Olvasói sztorik