NB I

Majdnem százmillió forintot követel tulajdonosától a DVSC

Csütörtökön tárgyalják az ügyet.

Megelégelte a debreceni városháza, hogy Szima Gábor elnök nem tett annyi pénzt a DVSC-be, amennyiben megegyeztek. Felszólítják az elmaradt 88 millió forint kifizetésére – írja a Bors. A lap információi szerint a debreceni közgyűlés csütörtökön tárgyalja a DVSC Futball Szervező Zrt. 2017. évi számviteli beszámolóját.

„Beletapostak Bódogba, meggondolatlan döntést hoztak a DVTK-vezetők”
A korábbi szövetségi kapitány kemény kritikával illette a diósgyőri döntéshozókat.

Kiderült, a Szima tulajdonában lévő nyíregyházi és debreceni kaszinót üzemeltető cégek – amelyek szintén résztulajdonosai a Lokit üzemeltető gazdasági társaságnak – csak a tulajdoni hányad szerinti 24 százalékos osztalékot fizették meg – tájékoztatta a Borsot a debreceni önkormányzat.

Háromoldalú szerződést kötött 2015. június 30-án a debreceni önkormányzat, Szima Gábor, valamint egy olyan cég, amely Szima kaszinóit tulajdonolja. Ennek a cégnek, a megállapodás értelmében, a kaszinók bevételéből 40 százalékos osztalékot kellett volna fizetnie a focicsapat részére.

Szima Gábortól még vár pár milliót a Loki Fotó: dvsc.hu

– A rendelkezésre álló adatok alapján viszont megállapítható, hogy nem a szerződés szerinti osztalékot fizették ki a DVSC számára 2016-ban és 2017-ben, így összesen 88 millió forint tartozás halmozódott fel – válaszolta a lap megkeresésére az önkormányzat, amely a DVSC kisebbségi tulajdonosaként próbál érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.

Ha a közgyűlés elfogadja a határozatot, de a klubot üzemeltető zrt. nem tudja behajtani a fenti összeget, akkor jogi útra terelődhet az ügy – teszik hozzá.

Olvasói sztorik