NB I

„Beletapostak Bódogba, meggondolatlan döntést hoztak a DVTK-vezetők”

A korábbi szövetségi kapitány kemény kritikával illette a diósgyőri döntéshozókat.

Hétfő reggel váratlanul jött a hír, hogy a DVTK vezetősége menesztette vezetőedzői és szakmai igazgatói pozíciójából Bódog Tamást. Mind a miskolci szurkolókat, mind pedig a szakmát szinte egyöntetűen megdöbbentette, hogy az egyik legfelkészültebb magyar trénertől elköszöntek Diósgyőrben annak ellenére is, hogy az eredmények valóban elmaradtak a várakozásoktól az elmúlt időszakban. Honlapunk kíváncsi volt a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert véleményére az edzőváltással kapcsolatban.

– Nem tudom, mi ez a kapkodás, de már nagyon régóta része a magyar focinak – kezdte kritikusan a Rangadó.hu állandó szakértője. – Korábban már el is mondtam, én személy szerint azért nem vállalok edzői feladatokat felnőtt csapatoknál, mert nagyon sok szituációban nem értek egyet a vezetőkkel. Rendre azt veszem észre, hogy a döntéshozókat nagyon rossz súgók veszik körül, talán Bódog Tamás esetében is ez a szituáció állt fenn.

– Bódogot a tavalyi kinevezése után néhány héttel már az egekig magasztalták, nagy nehezen pedig sikerült is benntartania a csapatot az élvonalban. A mostani szezonra sem erősödött meg túlságosan az együttes, habár a bajnokság egyes részein még dobogó közelben is volt. A tavaszi szezonban valóban látni lehet, hogy valami nem stimmel a DVTK-nál, nem jönnek az eredmények, de Bódog Tamás módszerei, az, ahogyan építi a csapatot, a közösséggel és a szurkolókkal való kommunikációja és kapcsolata messzemenőkig magas szintű volt – folytatta honlapunknak Glázer.

Jómagam mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy ki fogják rúgni. Sokkal nagyobb türelemmel kellett volna lenniük a vezetőknek Bódog felé, meggondolatlan döntést hoztak.

dvtk.eu

A korábbi szövetségi kapitány felidézte, hogy ő is volt már hasonló szituációban, amikor a kiesés ellen küzdött Szombathelyen. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ilyen nehéz helyzetben az ember lehet, hogy kicsit megfárad, de pont ekkor kellene az a vezetői tapasztalat, az a vezetői segítség, hogy a játékosok és az edző, valamint az edző és a vezetők közötti egyensúlyt visszahozzák.

Ez nincs meg jelenleg Magyarországon, és akkor inkább beletaposnak egyet a trénerbe. Úgy érzem, ezúttal is beletapostak egyet Bódog Tamásba.

Glázer nem ért egyet a DVTK-vezetők döntésével. Fotó: veol.hu

– Kívülről talán ezek után úgy fogjuk látni, hogy az edzőváltás miatt nagyobb elánnal hajtanak majd a labdarúgók, de véleményem szerint Bódoggal is bennmaradt volna a DVTK, és ezek után is benn fog. Összességében nem úgy láttam, hogy a diósgyőriek egy szétesett csapat benyomását keltették volna, nem láttam rajtuk a nemtörődömséget, nem mutogattak kifelé. Olyan passzban voltak, hogy nem sikerült belőni a gólhelyzeteket, kapufáról kifelé pattant a labda, ellenük pedig „mindent befújt a szél”, ezt biztosan rendbe hozták volna – zárta honlapunknak adott nyilatkozatát Glázer.

címlapfotó: dvtk.eu

Olvasói sztorik