NB I

Diósgyőrben elmondták, miért rúgták ki Bódogot

Már tárgyalnak a lehetséges utódokkal.

Megírtuk: menesztették a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Bódog Tamást. A klub első lépésben a sikertelen szerepléssel indokolta hétfőn a döntést, ám akkora volt a felháborodás a szurkolók részéről, hogy a csapat honlapján Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője bővebben is kifejtette az okokat.

Felcsúton már fellégezhetnek, óriási bajban a DVTK és a Balmaz?
A Vasas ugyan sereghajtó, de mégsem reménytelen a helyzete?

– A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk – összegzett.

Megkérdezték tőle: vajon a sikertelenségért egyedül Bódog Tamás a felelős?

– Megpróbáltunk mindent a vezetőedző kezébe adni, ami a minőségi munkához szükséges.

Teljhatalmat, kompetenciát kapott, nemcsak vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató is. Tamás igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot.

Próbáltuk biztosítani, amit csak kért. Az volt a meglátása, hogy két külföldi edzőtábor szükséges a minőségi munkához, mi pedig biztosítottuk a feltételeket hozzá. Kérte, hogy tekintsünk el a „fiatalszabály” alkalmazásától az eredményesség érdekében, erre is felhatalmaztuk. A szakmai stáb és a játékosaink tisztességes, európai szintű bért kapnak, és ezért cserébe teljesítményt várunk. Ez elmaradt. De nem akarom megkerülni a kérdést. Természetesen nem Bódog Tamás az egyedüli felelős, viszont hat forduló van hátra, és nekünk ezzel a csapattal kell bennmaradnunk. Az edző és a csapat között megbomlott a harmónia, nem láttunk arra esélyt, hogy ez rövid időn belül helyreálljon. Nekünk pedig most éppen csak időnk nincs.

– Az eredménytelenségben mindenkinek szerepe van: Bódog Tamásnak, a csapatnak, és nekünk, vezetőknek is. Kiélezett helyzetben vagyunk, hat fordulóval a bajnokság vége előtt két pontnyira a kieső helytől.

– Azt szeretnénk, hogy NB I-es maradjon a Diósgyőr. Lépnünk kellett. Több szakember véleményét is kikértük, mielőtt meghoztuk ezt a súlyos döntést. Egybehangzóan azt állították, hogy ez a játékoskeret sokkal többre képes. Nálunk nem akadoznak a fizetések, jó körülmények között élnek a játékosok, és természetesen az edző is. Mindent megkapnak ahhoz, ami az eredményes labdarúgáshoz kell. Higgye el, nálam senki nem sajnálja jobban, hogy nem ment Bódog Tamással a Diósgyőrnek.

DVTK: „keresnek egy megélhetési edzőt, aki majd nem hajtja meg ezeket a kurvákat"
Hatalmas balhé Diósgyőrben, a szurkolók gyomra nem veszi be Bódog Tamás menesztését.

Nem válthatnak le egy teljes csapatot, ezért leváltják az edzőt.

– Nem tártuk a nyilvánosság elé, de a játékosoknak először dupla prémiumot kínáltunk, mégis kikaptak. Aztán Bódog Tamás javaslatára megbüntettük őket, az sem vezetett eredményre. A vezetőknek sokszor kell borzasztóan nehéz döntést meghozniuk. Ez egy ilyen kemény, és a szurkolók körében népszerűtlen döntés volt. A klub érdekében azonban meg kellett tenni. Már tárgyalunk a lehetséges jelöltekkel. Szeretnénk a DVTK élére egy olyan vezetőedzőt, aki a teljesen leeresztett csapatot biztosan felrázza a következő hat mérkőzésre, és segít abban, hogy az élvonalban maradhassunk jövőre is. Szeretnék emlékeztetni, hogy a bennmaradás tavaly sem rajtunk múlt. Jó lenne az ilyen izgalmakat idén elkerülni.

Beszélt a szurkolói felháborodásról is.

– Örülök, hogy ilyen komoly visszhangja van a csapat körüli változásoknak, ez is mutatja, hogy a DVTK egy olyan egyedi közeg Magyarországon, ahol érdekli az embereket a futball és a klub.

Olvasói sztorik