NB I

Minden eddiginél kritikusabban nyilatkozott a Fradi edzője

Játékosai egyszerűen elbújtak a pályán.

Edzői nyilatkozatok az élvonal szombati, 27. fordulója után:

Diósgyőr–Puskás Akadémia 0-1

Bódog Tamás, DVTK: – Ismét nem sikerült, csalódottak vagyunk, mert nem volt olyan a játékunk, amilyennek lennie kellett volna. Sajnos amit elterveztünk, azt nem tudtuk megvalósítani, mert a labda nélküli mozgások nélkül nehéz helyzetet kialakítani. A második félidőben kitámadtunk, próbáltuk az ellenfelet hibára kényszeríteni, ebből adódott az ellenfélnek is helyzete. Bosszantó ‒ amellett, hogy a PAFC több helyzetet alakított ki ‒, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, pontrúgás után alakult ki nagy helyzetük, nem is egy, kettő. Ezeket a szituációkat koncentrációval a legkönnyebb kivédekezni. Korábban azt mondtam, pontrúgásból lehet előnyt kovácsolni, de pillanatnyilag az ellenfél teszi ezt. A kapott gól után megzavarodott a csapat, pillanatnyilag az a legnagyobb gond, hogy nem tudtunk annyit hozzátenni a játékhoz, hogy eljussunk a kapura lövésekig. A második félidőben a hozzáállás megvolt ‒ ez az alap ‒, de az akarattal erőlködés párosult. Amikor Diósgyőrbe érkeztem, sokkal nehezebb volt a helyzet. Akkor én adtam lendületet, bízom benne, hogy most is megkapjuk ezt az új lendületet azzal, hogy hazatérhetünk az új stadionunkba. Ugyanazt tudom mondani, mint korábban: a jövő héten és azt követően is nyerni kell.

Pintér Attila, Puskás Akadémia: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen szerdán olyan eredményt értünk el a Magyar Kupában, hogy rajtunk múlik a továbbjutás. Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a mai találkozó. Aki itt volt, láthatta, hogy végig a mi akaratunk érvényesült, 1-0-s vezetésünknél is újabb gólokat lőhettünk volna. Sajnos ez nem sikerült. Ilyen erőbedobással, ilyen fegyelmezetten, ilyen sok lehetőséget kialakítva játszani mindenféleképpen öröm. Remélem, ha nem lesznek hétközi mérkőzések, akkor ezekből a helyzetekből sokkal többet ki tudunk használni. Sok sikert kívánok a DVTK-nak!

forrás: dvtk.eu

Vasas–Mezőkövesd 0-0

Michael Oenning, Vasas: – Szerettünk volna nyerni, ez nem sikerült. Látni lehetett, hogy próbáltunk kilencven percen keresztül dominálni, talán több helyzetünk is volt. A legutolsó tartalékainkat éljük fel, ezért is akadt több hiba. Hat mérkőzésünk van még hátra, meg tudjuk csinálni, a saját kezünkben van a sorsunk. Még összesen tizennyolc pontot lehet gyűjteni, nagyon szoros a mezőny, majd a végén derül ki minden. Berecz a vádlijára kapott rúgást, egyelőre nem tűnik súlyosnak, reméljük, gyorsan visszatérhet.

Tóth László, Mezőkövesd: – Egyik csapatnak sem jó ez a döntetlen, nagy sztressz volt, emiatt nagy hibák akadtak a döntő szituációkban. Több helyzetünk volt, de ezt a stresszhelyzetet el kell tudnunk viselni. Az marad bent, aki higgadtabb lesz. Remélem, jövő héten elmozdulunk a kiesőhelyről és ott is maradunk. Végig mi domináltunk, mutattuk, hogy futballozni szeretnénk. A Vasas pontrúgásokból volt veszélyes. Nem vágunk eret magunkon a döntetlen miatt, de lehet, hogy a végén valamelyik csapatnak hiányozni fog a két pont.

forrás: vasasfc.hu, mezokovesdzsory.hu

Ferencváros–Paks 2-2

Thomas Doll, FTC: – Több mint tízezer szurkoló, nagyszerű stadion, jó pálya, és ilyen teljesítmény… Azt hiszem, sokan csalódottak a mai játékunk miatt. Nagy önbizalommal léphettünk pályára a tíz hazai nyertes meccs után, többen mégsem voltak hajlandók elmenni a fájdalomhatárig, elbújtak a pályán, nem vállalták az ütközéseket. Az első félidőben volt néhány olyan szituáció, hogy egy apróbb kontakt után a földre került valamelyik játékosunk, és várta, hogy fújjon a bíró. Az ellenfél pedig ezt megérzi. Ilyen összeállításban nem fogunk még egyszer pályára lépni. Tudtuk, hogy a Paks mélyen fog védekezni, a réseket kell támadni, egy az egy elleni szituációk kellenek, szélen vezetett akciók – ezekből nem sokat láttunk. Úgy nézett ki a játékunk, mint a lassított felvétel, az idő múlásával pedig néhány játékos még bizonytalanabbá vált. Az első gólt pontrúgás után kaptuk – elfogadhatatlan, hogy az ember mögött védekezzünk. Ilyen teljesítménnyel nem lesz esélyünk a bajnoki címre.

Csertői Aurél, Paks: – Szerintem jól játszottunk, vagyis annál biztosan jobban, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön. Mentálisan is rendben voltunk, odatettük magunkat. A most mutatott teljesítményünkre lehet építkezni a folytatásban. Gratulálok Rácz Gergőnek a bemutatkozásához!

forrás: fradi.hu, paksifc.hu

Honvéd–Újpest 0-0

Supka Attila, Honvéd: – Úgy gondolom, nagyjából meg tudtuk valósítani, amit szerettünk volna, megpróbáltunk az első perctől kezdve támadólag fellépni. Egyes időszakban nyomás alatt tudtuk tartani az Újpest kapuját. Az első félidőben volt egy olyan szituáció, amit a videófelvételből én úgy ítélek meg, hogy ez egy szabályos gól volt. Volt egy kapufa az első félidőben, illetve a második játékrészben szintén a gólvonalról fejelte ki az ellenfél védője a labdát. Olyan helyzeteink voltak Danilo részéről, amivel meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. Sajnos nem sikerült gólt rúgni, ami a játéknak a sava-borsa. Ha azt az egyet meg tudjuk rúgni, akkor én úgy érzem, könnyebb lett volna a mérkőzés.

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Nem volt egy szép mérkőzés, de nagyon sok harcot és kemény munkát láthatott a közönség. Akadt néhány lehetőség mindkét kapu előtt, de a csapatok ezen az összecsapáson többet foglalkoztak a védekezéssel, mint a támadásépítéssel. Szeretnék gratulálni a fiúknak, különösen a második félidei teljesítményük miatt, akkor sokkal agresszívebben, jóval szervezettebben futballoztak, míg az ellenfél inkább az első 45 percben uralta a játékot.

forrás: honvedfc.hu, ujpestfc.hu

Videoton–Debrecen 1-0

Marko Nikolic, Videoton: – Nagyon fontos győzelmet arattunk ma este. Sokszor elmondtam már, úgy érzem, tavasszal stabilabbak vagyunk, mint ősszel, ezt mutatják az eredmények is, hiszen hat győzelemmel és két döntetlennel kezdtük az évet. Akárcsak mostanában az ellenfeleink, a Debrecen is defenzívebb felállást választott, három belső védővel, tíz emberrel a labda vonala mögött – nem volt könnyű ellenük játszani. Az első játékrésszel elégedett vagyok, kontrolláltuk a meccset, helyzeteket alakítottunk ki, egy pontrúgás után a vezetést is megszereztük, de a második gól nem jött össze. A folytatásban Stefannak volt nagy helyzete, hogy lezárja a mérkőzést, de az is kimaradt. Az utolsó húsz percben kicsit talán idegesen játszottunk, tudtuk, hogy a Ferencváros pontokat veszített, ekkor nem játszottunk jól, de nagyon nagyot harcoltunk ekkor is. Ha jól emlékszem, a vendégeknek nem volt igazán veszélyes helyzetük, voltak ugyan kontráik, de ezek után nem alakult ki százszázalékos helyzet. Jár a gratuláció a játékosoknak, valamint ezúttal is köszönjük szurkolóink támogatását. Mostantól készülünk a jövő heti bajnokira.

Bücs Zsolt, DVSC: – A szerdai kupameccsen történteket nem volt könnyű kiverni a fejekből, de a mérkőzés azt mutatta, sikerült. Az első félidőben ugyan kicsit gyámoltalanok voltunk, nem mertük vállalni, amit tudunk, de a második 45 perc rendben volt, hiszen benyomtuk a Vidit, az utolsó 10 percben pedig rendszert is váltottunk. Az utolsó passzok hiányoztak a gólszerzéshez. Túl sok helyzete nem volt a Vidinek, nem találtak rajtunk fogást, a góljuk egy lepattanóból született, még nem néztem vissza a felvételt, hogy pontosan hogyan történt. Talán egy pontot megérdemeltünk volna. Természetesen hiányzott Könyves Norbert, aki remek formát mutatott az elmúlt hetekben, ma nem tudtuk őt pótolni.

forrás: vidi.hu

Haladás‒Balmazújváros 0-0

Michal Hipp, Haladás: ‒ A bajnokság lassan a végéhez ér, így minden mérkőzésnek egyre nagyobb a jelentősége. A mai feladatunk az lett volna, hogy a legutóbbi két idegenbeli sikert újabb győzelemmel folytassuk. Nagyon aktívan kezdtük a mérkőzést, volt is egy kapufánk. Az egész meccsen tempós, jó minőségű focit láthattunk, de mindkét csapatnál akadtak gondok a befejezésekkel. Mindkét együttesnek nagyon fontos volt ez a találkozó. Készültünk rá, hogy a Balmazújváros nagyon jó az átmeneti fázisban, nagyon erős a kontrajátéka. Az első félidőben voltak is kisebb lehetőségeik. Játékosaim nagyon sok labdát elveszítettek ezért fel-le rohangálás volt a pályán. Főleg ezekből az eladott labdákból tudott kezdeményezni, illetve helyzeteket kialakítani ellenfelünk. A szünetben megbeszéltük, hogyan szeretnénk folytatni, és a második félidőt ismét aktívan kezdtük. A Balmaz jól védekezett, játékosai próbálták kihasználni a területeket. A súlyos sérülés után némileg lendületet vesztett a csapat, de utána ismét próbáltunk kezdeményezni, és eldönteni a mérkőzést. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de igazságos a nulla-nulla. Ez a meccs arról szólt, ki rúgja azt az egy gólt…

Horváth Ferenc, Balmazújváros: ‒ Az összes csatárunk elfogyott, és ez elég nagy probléma lesz a jövőben, de aki ma pályára lépett, az hős volt a mai napon. Kis csapatunk ezer sebből vérzik, mégis van karakterünk, tartásunk. Közelebb álltunk a győzelemhez, jobbak voltunk, bár a Haladás is jól összerakott csapat benyomását keltette, látszik, hogy igazi szakember foglalkozik velük. Sokat birtokoltuk a labdát, a gól hiányzott, de ettől még nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Hozzáteszem: számunkra minden egyes forduló, ami után nem vagyunk kieső helyen, siker.

forrás: haladas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik