NB I

A Fradi az utolsó pillanatokban egyenlített a Paks ellen

Már-már úgy tűnt, győztesen hagyja el a Groupamát Csertői csapata.

Az előző két fordulóban két hazai találkozóját is elveszítette a harmadik helyért harcoló Paks, melynek vezetőedzője, Csertői Aurél legutóbb komoly kritikával illette játékosait.

Egy-két játékos fejben már azt hitte, nagyon jó focista, de tévedésben vannak, NB III-as szintet nyújtottunk sajnos – mondta akkor a tréner.

Szavai pedig úgy tűnt, kellő motivációt jelentettek a játékosoknak, hiszen az első játékrészben egyenrangú ellenfelei voltak a bajnoki címért küzdő Ferencvárosnak az élvonal legutóbbi fordulójában. Sőt..

Bombaerős kezdővel írhat történelmet a Barcelona
Valverde számára is edzői karrierjének csúcspontja következhet.

A meccset ugyan a hazaiak kezdték veszélyesebben, már az első percben adódott Gorriarán előtt egy nagy lehetőség, de a paksiak első lehetősége sem váratott sokat magára Haraszti révén. A 26. percben pedig kis híján meg is szerezte a vezetést a Csertői-csapat, Papp ziccerénél azonban a helyén volt Dibusz, hét perccel később viszont már a Fradi kapusa sem tudott segíteni. Ekkor Haraszti szögletét Gévay fejelte a bal sarokba, ez volt a védő első gólja a most futó szezonban, 0-1 – ezt ide kattintva nézheted meg.

A szünetig már semmi izgalmas nem történt, a pihenőt követően viszont felgyorsultak az események. Két perc sem telt el, amikor Varga szögletét Böde csúsztatta meg, a hosszún pedig érkezett Blazic, aki közelről a kapuba fejelt, 1-1. 

Ezúttal nem jöttek a Böde-gólok. Fotó: fradi.hu

Az 57. percben újra a vendégeknél volt az előny, Vági jobb oldali beadása üresen találta meg Papp Kristófot, aki higgadtan a jobb alsóba helyezett, 1-2. Folytatódott az adok-kapok, négy perc alatt kétszer is a kapufát találta el a Fradi, előbb Lovrencsics Balázs fejesét ütötte lécre Rácz, majd Varga szabadrúgása csattant az alumíniumon.

Egyre inkább elégedetlenebbek lettek a hazai drukkerek, ezt pedig füttyszóval is jelezték. A paksiak nagy megdöbbenésére a 76. percben egyből piros lapot kapott Vági; a visszajátszások alapján valóban kicsit szigorú döntést hozott Andó-Szabó.

A csattanó a végére maradt: amikor már mindenki azt hitte, hogy elviszi a három pontot a Groupamából a Paks, az utolsó pillanatban Varga tizenegyesével egyenlített a Ferencváros.

NB I, 27. forduló

Ferencvárosi TC – Paksi FC 2-2 (0-1)

Groupama Aréna. Játékvezető: Andó-Szabó S.

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro (Pedroso, 11., Lovrencsics B., a szünetben), Botka – Gorriarán (Moutari, 74.), Szpirovszki – Varga R., Paintsil, Nagy D. – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Paks: Rácz G. – Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Zachán, 80.), Simon Á., Papp K., Bertus – Simon A., Hahn (Szakály, 89.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Blazic (47.), Varga (94., tizenegyesből), illetve Gévay (33.), Papp K. (57.)

Kiállítva: Vági (76.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik