NB I

Egyre mélyebb gödörben a Diósgyőr

A Puskás Akadémia ismét idegenben kapta el a miskolciakat.

A rossz formában lévő Diósgyőr a mezőkövesdi stadionban fogadta a „fél lábbal” már a Magyar Kupa-döntőbe jutott Puskás Akadémiát. A DVTK legutóbb március 13-án nyert tétmeccset – a kupanegyeddöntő odavágóján éppen a Puskást győzte le idegenben 1-0-ra; azt két döntetlen követte, legutóbbi három mérkőzését pedig rendre elveszítette (közte a Puskás elleni hazai visszavágót, 3-0-ra).

Bombaerős kezdővel írhat történelmet a Barcelona
Valverde számára is edzői karrierjének csúcspontja következhet.

A diósgyőri szurkolók üzentek is kedvenceiknek: „Mutassátok meg, hogy nem kislányok, hanem férfiak vagytok” – állt a meccs elején kifeszített molinón. Antal Botond meg is mutatta, igaz talán legkevésbé a kapusuktól várták az első nagy megmozdulást a DVTK-szurkolók: Knezevic lövését védte bravúrral. Alig tíz perccel később viszont már mattolta miskolci riválisát a Felcsút: Knezevic beadásánál Szakály éppen csúsztatni tudott, a labda pedig a hálóban kötött ki.

Az első félidő hajrájában ismét Knezevic dolgoztatta meg Antalt, majd egy megpattanó lövésnél Hegedüsnek is dolga akadt, aki szintén a helyén volt – maradt a 0-1 a szünetre.

Rögtön a második félidő elején ismét Antal védett nagyot, aztán magához vette az irányítást a Diósgyőr. Helyzet akadt mindkét oldalon, de a befejezések rendre pontatlanok voltak – vagy nem találtak kaput a felek, vagy a védelemben akadtak el a lövések, Perosevic kísérleténél pedig a kapufa segített a hazaiakon. Maradt a 0-1: a Puskás hat meccs óta veretlen, a DVTK hat mérkőzés óta nyeretlen.

Ismét legyőzte idegenben a Puskás a DVTK-t Fotó: puskasakademia.hu

NB I, 27. forduló

Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion. Játékvezető: Bognár T.

DVTK: Antal B. – Eperjesi, Lipták (Kocsis, 58.), Tamás M., Sesztakov – Hasani (Vela, a szünetben), Tóth B. (Bacsa, 51.), Busai, Ugrai – Makrai, Joannidisz. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Puskás: Hegedüs – Poór (Osváth, 34.), Spandler, Hegedűs, Trajkovszki, Szakály, Balogh, Molnár, Knezevic (Mevoungou, 85.), Perosevic, Henty (Diallo, 89.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Szakály P. (23.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik