NB I

Nem tudta kihasználni a Vidi botlását a Ferencváros

Pedig hamar megszerezték a vezetést a zöld-fehérek.

A magyar élvonal 26. játéknapja szombat este a DVSC–FTC találkozóval zárult. A forduló előtt listavezető Ferencváros nagyon hamar megszerezte a vezetést, hiszen már a nyolcadik percben náluk volt az előny. Ekkor Botka centerezett Nagyhoz, akinek a megpattanó lövése Vargát találta meg, az összetett góllövőlista vezetője pedig a Loki-kapus mellett a hálóba pöccintett, 0-1. (Videón a találat ITT.)

A szünet előtt egyenlíteni tudott a DVSC: a 37. percben Könyves Norbert a jobb oldalon iramodott meg Pedroso mellett, és hatalmas erővel – jó tizenkét méterről – tüzelt Dibusz kapujába, 1-1. A játékszer három kapufát is érintett. (Videón a találat ITT.) Negyvenöt percnyi játék után így döntetlenre álltak a felek.

A fordulás után Böde került nagyon közel a gólszerzéshez, de csúsztatása a bal oldali kapufáról kifele pattant az 59. percben. A folytatásban igazán nagy ziccer egyik csapat előtt sem adódott, az eredmény így már nem változott (1-1).

A zöld-fehérek nem tudták kihasználni a Videoton délutáni botlását, így továbbra is pontazonossággal vezetik a tabellát. A Loki maradt a harmadik.

NB I,, 26. forduló

DVSC – Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)

Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion, 10841 néző. Játékvezető: Iványi.

DVSC: Nagy S. – Kinyik, Bényei, Szatmári, Barna (Mészáros, 87.) – Tőzsér – Bódi, Jovanovic (Filip, 65.), Tabakovic (Takács T., 53.), Varga K. – Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.

FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Spirovski, Leandro – Varga R. (Moutari, 78.), Nagy D. (Georgijevic, 82.), Paintsil (Priskin, 89.)– Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Gólszerzők: Könyves (37.), illetve Varga R. (8.)

címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik