NB I

A Videoton nem tudta legyőzni a Mezőkövesdet

A kiesés ellen harcoló Mezőkövesd lehet, hogy nagyon beleszólt a bajnoki címért folyó csatába.

A tabella utolsó előtti helyét elfoglaló Mezőkövesd a bajnoki címre pályázó Videotont fogadta az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Az eredeti kiíráshoz képest már három perccel hamarabb elrajtolt a találkozó, majd hat perc elteltével Cseri jegyezte az első komolyabb lövést – de nem talált kaput. Valamivel aktívabb volt a Mezőkövesd, de a játékrész közepén már a Videoton végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást. A kísérlet elakadt a védőkben, melyből a kövesdiek vezettek kontrát, szintén sikertelenül.

Irgalmatlan nagy öngólt lőttek az NB I-ben – VIDEÓ
Nagyon szerencsétlenül ért a labdába a zöld-fehérek védője.

A játékrész legnagyobb ziccere a Videoton előtt adódott: Fiola hét méterről kevéssel lőtt fölé egy Scsepovics-passzt.

Egy óra elteltével is a Videoton került közel a gólhoz, de Lazovics, Huszti és Stopira is lemaradt a lehetőségről, így a bajnokaspiráns továbbra sem tudott gólt lőni ellenfelének. A Mezőkövesd remekül tartotta magát, szervezett védelme állta a Videoton-rohamokat, így maradt a 0-0.

Döntetlenjével a Videoton egy ponttal megelőzte a forduló előtt még éllovas Fradit, de a rivális egy meccsel kevesebbet játszott – amennyiben szombat este a Ferencváros legalább egy pontot szerez a DVSC vendégeként, úgy visszaveszi a vezetést a tabellán. A Mezőkövesd maradt a 11. helyen.

Nem bírt a Videoton a Mezőkövesddel Fotó és címlapfotó: vidi.hu

OTP Bank Liga, 26. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC 0-0
Mezőkövesd, játékvezető: Kassai
Mezőkövesd: Dombó – Farkas D., Katanec, Pillár, Vadnai – Iszlai, Mlinar (Tóth B., 80.) – Cseri (Oláh B., 86.), Bognár I., Szalai A. – Drazic (Koszta, 93.). Edző: Kuttor Attila
Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – A. Hadzic – Nikolov (Huszti, 51.), Pátkai (E. Hadzic, 87.) – Lazovics – S. Scsepovics (Kovács I., 68.), M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics

Olvasói sztorik