NB I

Bocsánatot kért a Diósgyőr mészárosa

Dejan Karan kemény belépője miatt idő előtt ért véget a szombathelyi Michael Rabusic szezonja.

Az elmúlt időszakban Dejan Karan két alkalommal is akaratlanul okozott sérülést. Mindkét esetben elnézést is kért – jelezte a Diósgyőri VTK hivatalos honlapja.

A Barcelona kiesése után új favoritja van a Bajnokok Ligájának
A fogadóirodák gyorsan újragondolták a szorzókat.

– Mindenekelőtt nyilvánosan is elnézést kérek Eppel Mártontól és Michael Rabusictól azért, mert akaratlanul is sérülést okoztam nekik – nyilatkozta Dejan Karan a klubhonlapnak. – Ezt korábban megtettem sms-ben is, mert véleményem szerint ilyen esetben elsősorban közvetlenül illik. Miként Eppel Márton, úgy Michael Rabusic is válaszában elfogadta a bocsánatkérésemet.

A diósgyőri védő a Honvéd játékosának egyből írt, amikor meglátta a találkozó után feltett fotóját, a szlovák támadónak kicsit később.

– Azt természetesen láttam, hogy le kellett cserélni Michaelt, de meg sem fordult a fejemben, hogy komoly a baj. Vasárnap edzettünk, a hétfői pihenőnapon pedig teljesen kikapcsolódtam, így abszolút meglepett, amikor a kedd délutáni edzés után a társak közölték a sérülés súlyosságát. Egyből elkértem az egykori diósgyőri Miroslav Grumicstól Michael telefonszámát, és írtam neki.

Karan mindkét ellenfelétől bocsánatot kért Fotó: dvtk.eu

És hogy mi történt a szombati DVTK–Haladás mérkőzés 28. percében?

– Fontos körülmény, hogy nem is becsúszó szerelést terveztem – mondta el Dejan Karan –, hanem a támadó mögött megállva a lefordulását akartam megakadályozni, azonban az utolsó pillanatban kicsúszott a lábam. Így sem találtam el egyik bokáját sem, hanem szerencsétlen módon ráestem a lábára, és ez okozta a sérülést.

Dejan Karan védőként határozott játékot játszik, a pályán kívül viszont az egyik legkedvesebb ember, aki állandóan mosolyog, mindkettőért a szurkolók egyik kedvence.

– Pályafutásom során sok mérkőzést játszottam, még több párharcba mentem bele, de egyszer sem azzal a szándékkal, hogy sérülést okozzak az ellenfélnek. A felvételt visszanézve az is látható, hogy egyből felemeltem a kezem, és később sem reklamáltam, elfogadtam a játékvezető döntését. Nem szeretném, hogy a szurkolók és a játékvezetők sportszerűtlen játékosnak könyveljenek el, mert a fair playt mindenek előtt tisztelem a pályán és azon kívül is.

Olvasói sztorik