NB I

A tévé felvételei alapján tilthat el az MLSZ

Hivatalos közleményt adott ki a szövetség a Ferencváros - Puskás Akadémia mérkőzésen történtek miatt.

A Puskás Akadémia támadója ellen kirívó szabálytalansága miatt fegyelmi eljárás indul.

Szombaton az OTP Bank Liga 23. fordulójában az Üllői úton játszották a Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia mérkőzést, melyet nagy küzdelemben a hazai csapat nyert meg, 3-1-re. A fordulatokban gazdag, jó hangulatú mérkőzésen a vendégek korábban gólt szerző játékosát, Ezekiel Hentyt a 81. percben a második sárga lapja után kiállította a mérkőzés játékvezetője, így a PAFC játékosa ellen automatikusan fegyelmi eljárás indul – írja az mlsz.hu.

Történt azonban még egy sportszerűtlen jelenet is: az 51. percben a nigériai légiós szándékosan rátaposott a földön fekvő Lovrencsics Gergő lábára. Itt van róla videónk.

A játékvezető a helyszínen ezt nem vette észre, de a Fegyelmi Szabályzat lehetőséget ad arra is, hogy a televíziós felvételek alapján, öt napon belül eljárás induljon a vétkes játékossal szemben.

Az MLSZ élt ezzel a jogkörével, és a televíziós felvételek alapján, a mai napon fegyelmi eljárást kezdeményezett Ezekiel Hentyvel szemben a Lovrencsics Gergővel elkövetett sportszerűtlenség ügyében is. Erről a Fegyelmi Bizottság a játékost és a klubját is hivatalosan értesíti.

Olvasói sztorik