NB I

Korlátozza a légiósok számát az MLSZ az NB I-ben – hivatalos

Több fontos döntést is hoztak, ami jelentős változást hoz az első osztályú bajnokságban.

Jelentős változásokról döntött kedden az MLSZ elnöksége, az ülésen többek szó esett a nagy viharokat kavaró „fiatalszabályról”, a versenyszabályzatról és a felnőttképzési intézet hároméves programtervezetéről is.

Az elnökség elfogadta a klubok új ösztönzési rendszerét, amelynek középpontjában a tehetséges játékosok kinevelése áll – írja az mlsz.hu.

A fiatal játékosok szerepeltetését célzó közvetlen ösztönzés helyébe a kizárólag objektív eredményességen alapuló produktivitási pontszám lép. A nyártól élesben induló rendszerben az egyesületek annak figyelembevételével jutnak hozzá a működési alapforrásokhoz és kiegészítő támogatásokhoz, hogy képzésük során hány professzionális labdarúgót nevelnek ki. Az új támogatási rendszerben a női szakág egyesületei és labdarúgói is részt vesznek.

Eldőlt, itt folytatja Neymar és Ronaldo?
Magyarok, figyelem! Szívbemarkoló üzenet a lengyel stadionból.

Alaptámogatásban részesül a TAO rendszeren keresztül valamennyi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezet. Ennek mértéke igazodik a sportszervezet méretéhez és szintjéhez (csapatok bajnoki osztálya). Ezzel szemben produktivitási támogatásban kizárólag azon sportszervezetek részesülnek majd, amelyek érdemi mértékben részt vettek profi és/vagy utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő játékos nevelésében. A támogatást pontszámítási rendszer alapján határozza meg a szövetség: minél több, minél magasabb szinten szereplő játékost nevel egy klub, annál magasabb anyagi támogatást kap.

A férfi NB I jövő évi versenykiírása is tartalmazza a korábbi években különböző mértékben alkalmazott, hazai játékosok szerepeltetésének támogatását: az előírás szerint egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki. Az NB II-ben mind a hazai játékosokra, mind a fiatal játékosokra vonatkozó eszközrendszer változatlan marad.

A további változásokról ide kattintva olvashatsz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik