NB I

Haris: Bajnok lesz a Fradi, de győzni megyünk a Groupamába

A Balmaz középpályása nem ünnepelné meg a gólját korábbi csapata ellen.

A jelenlegi bajnokságban hazai pályán még nem talált legyőzőre a Ferencváros, amely szombaton a tíz tétmeccs óta veretlen és a kiesés ellen menekülő Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt fogadja a Groupama Arénában. A találkozó esélyesei egyértelműen a zöld-fehérek, ám az utóbbi eredmények miatt önbizalomtól duzzadó balmazújvárosiak nem feltartott kézzel utaznak az Üllői útra. A vendégek középpályása, Haris Attila a Rangadónak elárulta, hogyan készül nevelőegyesülete ellen, megünnepelné-e a gólját, valamint arról is beszélt, beleszólhatnak-e a bajnoki cím sorsába a következő két hétben.

– Merész célokkal lépünk pályára. A kiesés ellen küzdünk, minden pont hozzásegítene minket a bennmaradáshoz, ezért az alapjátékunkból ugyan nem engedve, de a három pontért utazunk az Üllői útra – kezdte honlapunknak határozottan a 21 éves játékos. – Hogy ebből mi sül ki, döntetlen vagy győzelem, az majd csak a meccsen fog kiderülni, de nem feltett kézzel megyünk oda, nem írnánk alá előre az egy pontot. Sokat videóztunk a héten, a Fradinak is vannak gyenge pontjai, mi pedig megtaláltuk ezeket, szeretnénk kihasználni, az edzéseken is begyakoroltuk ezeket az elemeket. Valószínűleg biztos védekezésből fogunk kiindulni, hiszen azért mégiscsak az éllovashoz utazunk, mi pedig jelen pillanatban tizedikek vagyunk a tabellán. Ha szégyen ez mások szemében, ha nem, nekünk alapból is a biztos védekezés a játékunk, amiből veszélyes kontrákat próbálunk végigvezetni, ezen nem fogunk változtatni.

Gusztustalan
Dani Alves zsebkendőnek használta Ronaldót – VIDEÓ
Fogadunk?
Nyolc Európa Liga-meccs, nyolc konkrét tipp
Új név
Ő húzza ki a slamasztikából a PSG-t?
Harisék merész célokkal utaznak az Üllői útra Fotó: ujpestfc.hu

Haris a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, a 2014-15-ös NB I-es szezonban pedig a Budapest Honvéd elleni hazai bajnokin be is mutatkozott a felnőtt csapatban. Ezt követően azonban már nem számított rá a szakmai stáb, 2016 januárjában a Soroksárhoz került másfél évre kölcsönbe, majd tavaly nyáron tette át székhelyét a Balmazújvárosba.

– Nem mondanám, hogy máshogy készülök, de az biztos, hogy sokkal érzelemdúsabb lesz az egész, például amikor a hazai öltöző helyett ezúttal a vendégbe kell mennem – mondta a Rangadónak Haris. – Biztos eszembe jut majd néhány régi szép emlék, de ugyanúgy edzettem egész héten, akárcsak az előző bajnoki találkozókra készülve, meccs közben azonban valószínűleg lesznek olyan pillanatok, amik különlegesek, az átlagostól eltérőek lesznek. Nem igazán tartom már egyébként a kapcsolatot a jelenlegi Fradi-játékosokkal, esetleg csak Nagy Dominikot tudnám említeni, akivel néhanapján még beszélgetek. De ha Budapesten járok, és találkozom valamelyik korábbi társammal, mindig jókat beszélgetünk.

Haris (18) számára érzelemdús találkozó lesz a szombati Fotó: fradi.hu

– Semmiképpen sem fogom ünnepelni a gólomat. Rengeteget kaptam a Ferencvárostól, ott nőttem fel, az ott tanultak miatt lehetek most élvonalbeli játékos. Egyébként is egyfajta tiszteletadás az, ha nem örülsz a gólodnak a korábbi csapatod ellen. Belülről biztosan hatalmas öröm lenne, ha betalálnék, de kívülről ezt nem mutatnám meg – válaszolta érdeklődésünkre a középpályás, végezetül pedig arra a felvetésre is reagált, hogy a hétvégi pontszerzés esetén akár a bajnoki címbe is lenne beleszólásuk. –
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros megnyeri ezt a bajnokságot, minőségileg jobbnak tartom a zöldeket, mint a Videotont. Abban azonban biztos vagyok, hogy az esetleges szombati sikerünk esetén nem szólunk bele a bajnoki cím sorsába, hiszen jövő héten a Videoton ellen játszunk, márpedig ha a Fradit legyőzzük, akkor a fehérváriakat miért ne sikerülne?

Olvasói sztorik