NB I

Öngól nehezítette a Honvéd dolgát az NB II-es csapat ellen

Szoros párharcot követően a Budapest Honvéd jutott tovább a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő,
visszavágó

Budapest Honvéd FC – BFC Siófok 2-1 (1-0)
Bozsik József Stadion, játékvezető: Takács.
Honvéd: Horváth – Heffler, Baráth, Kosút, Kukoc – Danilo (Banó-Szabó, 65.), Gazdag (Pölöskei, a szünetben), Nagy G., Holender – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila
Siófok: Tajti – Szilágyi, Gál, Lorentz, Hídvégi (Balázs, 65.) – Nagy D., Petneházi, Lázár, Nemes – Elek, Farkas. Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerzők: Gazdag (11.), Baráth (75.), illetve Baráth (öngól, 73.)
Továbbjutott: Budapest Honvéd (összesítésben 4-3)

Az odavágón kétgólos előnyt adott le döntetlenre a Budapest Honvéd, így nem várhatta teljes nyugalommal a Siófok elleni második meccset a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Gazdag azonban gondoskodott arról, hogy jó pozícióba helyezze csapatát a továbbjutást illetően, a tizenegyedik percben ugyanis a tizenhatos jobb oldaláról kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. A folytatásban is fölényben játszott a Honvéd, a Siófok nem igazán jutott el a kispesti kapuig, de újabb találat nem esett a szünetig.

Sokkal bátrabban jött ki az öltözőből a másodosztályú gárda, előbb Farkas, majd Hídvégi veszélyes próbálkozását kellett védenie Horváthnak.

A 73. percben nagy meglepetésre sikerült is az egyenlítés a Siófoknak, igaz ehhez kellett egy kis hazai segítség is, Farkas bal oldali beadásába rosszul ért bele Baráth, így öngól született, 1-1.

A kispesti védő azonban nem akart sokáig bánkódni a rossz kapuba elhelyezett találatán, ezért két perccel később a túloldalon is lőtt egy gólt, Baráth ezúttal egy szabadrúgás utáni kavarodásnál volt szemfüles, 2-1. A folytatásban már nem változott az állás, 4-3-as összesítéssel a Honvéd jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Visszatér?
NB I-es kispadra pályázik Bernd Storck
Az öreg…
Buffont szinte visszavonultatták, csattanós választ adott
Felfoghatatlan
Szívbemarkoló videó Lázár Bence emlékére
Kiküszködte a Honvéd a győzelmet Fotó: MTI/Czagány Balázs
Olvasói sztorik