NB I

MK: idegenben is két góllal verte az Újpest a Paksot

Nem volt túl eseménydús az újpestiek paksi vendégjátéka.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő,
visszavágó

Paksi FC – Újpest FC 0-2 (0-0)
Paks, Fehérvári úti Stadion, játékvezető: Szőts.
Paks: Molnár P. – Zachán, Lenzsér, Gévay, Báló – Nikházi, Simon Á., Nagy R. – Koltai (Hahn, 57.), Bartha (Kecskés, 68′), Simon M. (Simon A., 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Pajovics – Pauljevics (Cseke, 71.), Bojovics, Litauszki, Mohl (Burekovics, 55.) – Balázs B., Szankovics, Diallo, Simon K. (Nagy D., 64.) – Obinna, Tischler. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Tischler (56.), Obinna (83.)
Továbbjutott: Újpest (összesítésben 4-0)

Kisebb csodát kellett volna végrehajtania a Paksnak a továbbjutáshoz a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, hiszen az Újpest az első találkozón 2-0-s győzelmet aratott a Szusza Ferenc Stadionban.

Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, és ugyan mindkét oldalon voltak próbálkozások, nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Hiába kellett volna támadniuk a paksiaknak, ebben a játékrészben egy kísérletük sem talált kaput.

A fordulás után Tischler végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát, az Újpest támadója Simon passzát váltotta gólra, 0-1, összesítésben már hárommal mentek a lilák. A végső kegyelemdöfést Obinna adta meg a hajrában, a légiós a 83. percben a jobb oldalról szerzett szép gólt, 0-2. A végén akár még nagyobb is lehetett volna a különbség, de a kapufa megakadályozta a vendégeket az újabb gól elérésében.

A fővárosiak történelmük során másodjára győztek Pakson, ezzel pedig 4-0-s összesítéssel jutottak a negyeddöntőbe, ahol az MTK Budapest vagy a Sényő vár rájuk.

Döbbenet Olaszországban
Szívszorító: kiderült, hogy miért halt meg Astori
Szenzáció:
Érthetetlen Barca-igazolás, Alaba merész váltása
Lemaradsz a BL-ről?
Új csatorna közvetíti a Bajnokok Ligáját Magyarországon
Soha nem találod ki, hogy hova…
Casillas újra a spanyol bajnokságban?
Simán nyert idegenben is az Újpest Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik