NB I

Késelés a Fradi-stadionban: 18 ember ellen emeltek vádat

„Aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete.”

Aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt összesen 18 személlyel szemben emelt vádat a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség – idézi a közleményt az MNO.hu.

Ezt olvastad?
Életmentő műtétet hajtottak végre a Fradi-legendán

A vádirat szerint a vádlottak a Fradi futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában tavaly november 4-én megrendezett FTC–DVSC NB I-es meccsen.

A mérkőzés szünetében a vádlottak egy kb. 30–50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

Súlyos sérüléseket szenvedett az egyik sértett Fotó: Facebook

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták őket, egyiküket többször megtaposták.

Megszólalt a portálnak egy drukker a Fradi-táborból, aki vallja, nem lehetett megállítani a kést rántó szurkolót.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi azonban súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint attól, hogy beléphessenek az ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe.

Olvasói sztorik