NB I

Akadémia, mi? Lassan ideje lenne átnevezni a felcsúti csapatot

Ijesztő eredménykényszer, magyarok nélkül. Hét szakmai kérdés, amelyre nincs válasz a Puskásnál.

„Újabb zseniális tehetséget nevelt ki a felcsúti akadémia” – számolt be a kedden bejelentett legújabb igazolásról az Index. A merő gúny nem nagyon szorul magyarázatra, a 24 esztendős Ezekiel Hentynek nyilvánvalóan semmi köze a felcsúti utánpótlásműhelyhez, hiszen Nigériában született, a Videoton passzolta le (Fehérváron nem kellett), ifjú kora ellenére megjárta már Olaszországot, Szlovéniát és Oroszországot is.

Henty előtt a nemrég zárult téli transzferidőszakban további három légióst igazolt a Puskás Akadémia, Denis Klinar és Dejan Trajkovski szlovén, Diego Gonzalo Vega Martínez uruguayi futballista.

A kvartett tagjainak nem nagyon kell aggódniuk a magyar nyelv elsajátítása miatt, ugyanis a felcsúti keretben hemzsegnek a külföldiek, a pályán nagyítóval kell keresni a hazai labdarúgókat, az akadémiáról kikerülők pedig jószerivel labdába sem rúgnak.

Henty a legújabb érkező – természetesen légiós ő is Fotó: pfla.hu

A télen igazolt négy játékossal együtt 12 légiós található Pintér Attila – várhatóan 25 fős – keretében, miközben a húsz év alatti magyarok játékperce az egész idényben összesen 26: az Itáliából hazatérő Sallai Roland állt be rövid időre, mielőtt Ciprusra igazolt.

A Rangadó igyekezett megtudni, hol vannak a Puskás Akadémia fiatal labdarúgói, miként lehetséges, hogy szinte egyáltalán nem kerülnek a felnőttek közé az utánpótlásműhely legjobbjai.

EZT FIGYELD!
Dzsudzsák országot válthat, Varga Roland topbajnokságba igazolhat

Az együttes 19 fordulót követően az NB I-es tabella nyolcadik helyén áll, a 6-5-8-as mérleg nem túl fényes, a 31 kapott gól pedig magyarázat arra, miért érkezett a télen két szlovén védő, a hátsó alakzatot megerősítendő. De vajon miért nem a helyi tehetségekhez nyúlt Pintér?

Többekkel is beszéltünk a felcsúti klubnál, ám nem nagy meglepetés, hogy a nyilatkozatot végül senki sem vállalta, vállalhatta. Pedig kérdéseink lennének szép számmal:

Nem sok kicsit a tucatnyi légiós?
Kicsit sem fáj a hazai szakemberek szíve, hogy a csapat nevében akadémiát sejtető klub nem neveli, hanem veszi a labdarúgóit?
Milyen költségvetéssel dolgozik a Puskás Akadémia, hogy futja 12 légiósra?
Nem kellene átnevezni a felcsúti csapatot?
Kinek „szánják” egyáltalán az együttest?
Mi a hatalmas eredménykényszer oka, miért akarják a nemzetközi porondon látni az együttest?
Mi a cél? Ha a jelek szerint nem a fiatalok nevelése…

A Rangadó továbbra is nyitott, ha válaszokat kapunk, örömmel közöljük őket…

Olvasói sztorik