NB I

“Kilenc kilogramm plusszal futballozik, közben azt állítja mindent megtesz”

Balhé van Diósgyőrben.

Korábban beszámoltunk arról, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat a DVTK spanyol középpályása, Nono. Bódog Tamás fegyelmi okok miatt rakta ki a keretből a játékost, mivel mint a szakvezető fogalmazott: „Hiába zseniális labdarúgó, de primadonnára nincs szükségem, akinek nem a csapat az első. Nem tudok kivételt tenni vele sem.”

Itt a Windecker-ügy visszhangja
A játékost és a klubvezetést is támadják az Újpest szurkolói

Azt is megírtuk, hogy a száműzött Nono hivatalos Instagram oldalán reagált az őt ért vádakra, melyben kifejtette, meglátása szerint nem igazak Bódog Tamás szavai.

A DVTK mestere reagált Nono bejegyzésére, íme:

– Azt gondolom, minden csapat belügye, ami az öltözőben és az edzéseken történik, azonban ezúttal nem mehetek el szó nélkül Nono tegnapi megnyilvánulása mellett – mondta el Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Volt játékosom valószínűleg félreértette döntésem indokait (bár a beszélgetésen volt jelen tolmács), bár ez nem meglepő, mivel másfél év magyarországi tartózkodása alatt minimális energiát sem fordított a magyar vagy az angol nyelv elsajátítására. Persze tudom, én is megtanulhattam volna a 9 hónap alatt spanyolul.
– Felfogásomtól azonban teljesen idegen az olyan hozzáállás, amikor valaki csak a szerződése aláírásakor profi, de azt követően, amikor teljesíteni kell, már nem az. Álprofiságra vall, amikor egy labdarúgó népmesei hőst akar csinálni magából. 9 kilogram plusszal futballozik, közben azt írja, hogy mindent megtesz a klubért. Szó nélkül felveszi a pénzét, de a kifejezés, hogy teljesítmény, távol áll tőle.
– Amióta a DVTK alkalmazásában állok, Nono fegyelmezetlenségeivel többet kellett foglalkoznom, mint az egész csapatéval együttvéve. A játékostárs lerúgása edzés közben, a másodosztály elleni harc során kiállítás a Haladás ellen, a büntetések figyelmen kívül hagyása és az arrogancia, mind-mind ilyen.
– Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az elmúlt heti csapatépítő program keretében lezajlott edzést szó nélkül befejezte, ráadásul csak azt követően jött oda hozzám, amikor erre felszólítottam. Ilyet egyetlen munkahelyen sem tehet meg egy alkalmazott.
– Bár Nono számára valószínűleg az a normális, hogy azt csinál, amit akar, mindez az én szótáram szerint fegyelmezetlenség, mivel ez a munkahelye!
– Azt pedig ma is vallom, hogy az én csapatomban kivételezésnek nincs helye, minden labdarúgónak be kell állnia a sorba. A rend és fegyelem mindennek az alapja.
– Nono további pályafutásához őszintén sok sikert kívánok! – zárta Bódog Tamás.
Olvasói sztorik