NB I

Légióst igazolt a Haladás, ketten távozhatnak – hivatalos

A legutóbb Kazahsztánban futballozó Kristián Kolcák másfél évre írt alá.

Mészáros Karol után újabb játékost igazolt az NB I 10. helyén álló Haladás. A 27 éves szlovák Kristián Kolcák két hete próbajátékon szerepelt a vasiaknál, és miután kedvező benyomást tett a szakmai stábra, a klub szerződést ajánlott számára, amelyet szerdán elfogadott.

Ezt olvastad már?
Vezérszerep és a hetes mez súlya: ez vár Alexis Sánchezre

Az elsősorban belső védőként bevethető szlovák Kolcák másfél évre, 2019. június 30-ig írt alá. Hazájában a Slovan Bratislavában, a Dubnicában, a Ruzomberokban futballozott, összesen 111 meccsen lépett pályára, hét gólt szerzett, valamint kilenc Európa-liga selejtező és két csoportmérkőzésen is szerepet kapott. Lengyelországban a Podbeskidzie együttesében futballozott, 34-szer lépett pályára. Egy éve igazolt az akkor még NB I-es Gyirmóthoz, 11 meccsen játszott, majd a kiesés után, nyáron távozott. Az őszi szezont a kazah első osztályú Aktobében töltötte, 15 bajnokin egy gólt lőtt. A 183 cm magas Kolcák korábban két alkalommal az U19-es, 13-szor az U21-es szlovák válogatottban is lehetőséget kapott.

Tóth Miklóstól a vasiak ügyvezető igazgatójától a klubhonlapmegtudta, hogy a jobb oldali védő, Tóth Dávid Sopronban edz, elképzelhető, hogy tavasszal kölcsönben Bekő Balázs csapatában szerepel. A középpályás Kiss Bence iránt pedig több klub is érdeklődik.

Kristán Kolcáknak Michal Hipp gratulált Fotó: haladas.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik