NB I

Kiszorult a kezdőcsapatból Megyeri Balázs

Csak csereként számítanak a magyar válogatott kapusra.

Megyeri Balázs 2016 nyarán került a spanyol Getafétól a másodosztályú Greuther Fürth csapatához, amelynél az első szezonban alapemberré vált, harminckét bajnokin védte a kaput. A magyar hálóőrt csapatkapitánnyá is megválasztották, és minden a lehető legjobban alakult egészen tavaly októberig, amikor is vállsérülése miatt hosszabb időre kidőlt.

Ezt olvastad már?
A másodosztályban köthet ki a válogatott játékos

Helyét az őszi szezonban Sascha Burchert vette át, aki nyolc másodosztályú bajnokin tizenegy gólt kapott, csupán kétszer húzta le a rolót, ám teljesítményével így is elégedett volt Damir Buric vezetőedző, olyannyira, hogy a német hálóőr a tavaszi szezonban is a Fürth első számú kapusa lesz – derül ki a nordbayern.de beszámolójából.

Megyerit kiszorították Fotó: UWE ANSPACH / DPA / AFP

– Sascha nagyszerű teljesítményt nyújtott, élt a lehetőséggel. Balázsnak most türelmesnek kell lennie, hiszen hosszú sérülést követően tért vissza közénk – nyilatkozta a vezetőedző.

– Amikor újra egészséges az ember, természetesen folyamatosan játszani akar – idézi Megyerit a lap. – Már tíz éves profi labdarúgó vagyok, nagyon sok mindent átéltem. Az Olympiakoszban harmadik számú kapusként kezdtem, majd nem sokkal később megválasztották a görög bajnokság legjobb hálóőrének. Aztán új edző jött a csapathoz, és azt mondta nekem, hogy túl fiatal vagyok, ő idősebb kapust képzel el a kezdőben. A kispadra szorultam, akárcsak most a Fürthben. Ismerem ezt a szituációt, tudom, hogyan kezeljem. Minden tréningen a maximumot akarom nyújtani, hiszen ha nem adok bele mindent, akkor az nem tesz jót nekem – zárta a magyar kapus, akinek a szerződése a nyáron jár le a német együttesnél, a hogyantovábbra majd csak akkor fog gondolni.

Olvasói sztorik