NB I

Váltás előtt: mutatjuk a legkapósabb NB I-es kulcsembereket

Ha nem hosszabbítanak, a bajnokság végén ingyen távozhatnak.

A téli átigazolási piac a legtöbb európai országban majd csak január elsején nyit, ám a nemzetközi színtér mellett már magyar viszonylatban is számos pletyka, lehetséges játékosmozgás, illetve szerződéshosszabbításról szóló tervezet látott napvilágot.

Legújabb összeállításunkban mutatjuk, kik lehetnek a legkapósabb NB I-es játékosok januárban. A lenti listán a Transfermarkt adatai alapján a becsült piaci értékük szerint szerepelnek azon legértékesebb játékosok, akiknek szerződése szezon végén lejár.
Így ha nem hosszabbítanak, a bajnokság végén ingyen távozhatnak.

Ők a legértékesebb NB I-es játékosok, akiknek szerződése szezon végén lejár

1. Anel Hadzic (Videoton FC, 800 ezer euró)
2. Pátkai Máté (Videoton FC, 750 ezer euró)
3. Kire Risztevszki (Vasas FC, 700 ezer euró)
4. Suljic Asmir (Videoton FC, 700 ezer euró)
5. Eppel Márton (Budapest Honvéd, 650 ezer euró)
6. Bobál Dávid (Budapest Honvéd, 450 ezer euró)
7. David Williams (Swietelsky Haladás, 450 ezer euró)
8. Patrick Ikenne-King (Budapest Honvéd, 400 ezer euró)
9. Windecker József (Újpest FC, 400 ezer euró
10. Marek Strestik (Mezőkövesd Zsóry FC, 350 ezer euró)
11. Kovács Lóránt (Swietelsky Haladás, 350 ezer euró)
12. Kálnoki Kis Dávid (Újpest FC, 350 ezer euró)
13. Diego Vela (DVTK, 350 ezer euró)
14. Baráth Botond (Budapest Honvéd, 350 ezer euró)
15. Lenzsér Bence (Paksi FC, 350 ezer euró)
16. Nono (DVTK, 350 ezer euró)
17. Szabó János (Paksi FC, 350 ezer euró)
18. Nagy Gergő (Budapest Honvéd, 350 ezer euró)

Ami a friss fejleményeket illeti: a Videoton vezetői több ízben megerősítették már, hogy télen akár féltucat focista is távozhat tőlük, így nem lenne meglepő Suljic vagy éppen Hadzic klubváltása sem. A válogatottnál is számításba vett Pátkai Máté viszont sajtóhírek szerint hamarosan hosszabbít klubjával.

A Digi Sport Reggeli Start műsorában Kovács Zoltán sportigazgatótól azt kérdezték: „Van valóságtartalma azoknak a híreknek, amelyek olyan távozókról szólnak, mint Kovács István, Suljic Asmir, Fejes András és Anel Hadzic?”
Van köztük olyan név, ahol van valóságalapja. Teljesen természetes, hogy egy klubnál vannak változások. Ugyanakkor akad olyan név is a négyesben, akinél fel sem merült a távozás lehetősége. Ez majd idővel eldől.

A Vasas macedón játékosa, Risztveszki egyelőre sérült, de a tervek szerint a januári alapozásra már a csapat rendelkezésére tud állni. A védő szívesen maradna Angyalföldön.

Ami a lejáró szerződésű Honvéd-játékosokat illeti: Eppel Márton korábban több ízben kifejtette már, hogy szívesen állna légiósnak, a megfelelő ajánlatra vár. Sajtóhírek szerint Ciprusról és Izraelből is érdeklődnek iránta, ám korábbi mestere Hollandiában és Belgiumban is el tudná a csatárt képzelni. Bobál Dávid az őszi szezon hajrájában kiszorult a kispesti kezdőből, kérdés, a frissen kinevezett vezetőedző, Supka Attila újra számít-e a fiatal védőre. Ugyanígy a szakmai stáb dönthet majd Patrick Ikenne-King, Baráth Botond és Nagy Gergő jövőjéről is.

Eppel szívesen állna légiósnak, szerződése pedig szezon végén lejár Fotó: Getty Images

Pakson biztos pont a válogatottnál is számításba vett Szabó János, de a fiatal Lenzsér Bence is jelentős NB I-es rutinnal rendelkezik, minden bizonnyal hozzájuk ragaszkodnának a tolnaiak. Kérdés, sikerül-e megállapodniuk a szerződéshosszabbításban vagy befut-e egy megfelelő ajánlat.

Újpesten Kálnoki Kis Dávid és Windecker József szerződés is lejár szezon végén. Utóbbi alapembernek sajtóhírek szerint külföldi és magyar kérői is akadnak. Védőtársa ősszel kiszorult a lila-fehérek kezdőjéből, csupán négy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, így nem elképzelhetetlen, hogy már télen klubot vált.

Windecker József (balra) ősszel biztos pontnak számított Újpesten Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik