NB I

A fizetések miatt vonzóvá vált az NB I a külföldieknek

Állítja a játékosmegfigyelő.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás hivatalos honlapján a klub játékosmegfigyelője, Szekér István beszélt bővebben a részletes feladatairól.

Ez kemény!
Doll kiakadt a Fradi-szurkolókra

– Belgiumban elsősorban a Geel és az Antwerpen, Hollandiában pedig a Willem II., a Feyenoord és a Twente együttesénél vannak remek kapcsolataim – utóbbiban bajnokságban gyakorlatilag valamennyi elsőosztályú játékost ismerem. De Németországban is sok klubbal ápolok jó kapcsolatot. Érdekesség, hogy a nagy nyugati kluboknál 40-50 scout dolgozik, míg a Haladásnál egyedül én vagyok ebben a minőségben – mondta Szekér István.

Szekér István, a Haladás scoutja Fotó: haladas.hu

– Ami Magyarországot illeti, nyilván idehaza valamivel könnyebb feladatom van, hiszen a komplett NB I-es és NB II-es mezőnnyel képben vagyok. Egyébként hazánk vonzó célponttá vált a külföldi légiósok számára, hiszen felmentek a fizetések, és folyamatosan újulnak meg a stadionok – utóbbi rengeteg futballista számára fontos. Persze az is jó lenne, ha minél több szurkoló menne ki a gyönyörű stadionokba – zárta a haladas.hu-n a játékosmegfigyelő.

Olvasói sztorik