NB I

Élet-halál harcra készül a DVTK csapatkapitánya

Lipták Zoltánék három vesztes meccs után a megyei rivális Mezőkövesdhez utaznak.

Szerdán a másodosztályú Soroksár elleni idegenbeli győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a Diósgyőr. A 3-1-re megnyert meccs után a DVTK csapatkapitánya, a 19-szeres magyar válogatott Lipták Zoltán értékelt a Rangadónak.

– Tipikus kupameccset játszottunk. Számítottunk arra, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ezért már úgy is álltunk hozzá az elejétől kezdve. Sikerült is vezetést szereznünk, de sajnos kaptunk egy elkerülhető gólt – kezdte Lipták Zoltán. – Tényleg igazi kupameccs hangulata volt az egész találkozónak, a hazaiak végig küzdöttek, de szerencsére a végén sikerült kétszer is eredményesnek lennünk, és azt gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább.

OLVASTAD?

Botrány a játékvezetőknél: Puhl kivételez a kedvenceivel?

A bajnokságban azonban régen érezték már a győzelem ízét a miskolciak, ugyanis zsinórban három vereség után várják a hétvégi fordulót.

– Nem egyszerű a helyzetünk. Négy vereség után jött három győzelem, és most megint háromszor kikaptunk egymás után. Kiszámíthatatlan a szereplésünk, de nem azért, mert rossz csapat vagyunk, vagy valami nem stimmel, hanem egyszerűen ilyen szériában vagyunk.

A DVTK szombaton megyei rangadón lép pályára a Mezőkövesd ellen, amely a legutóbbi játéknapon idegenben verte a címvédő Budapest Honvédot.

– A Mezőkövesd elleni találkozó élet-halál harc lesz. Ez egy olyan meccs, ahol mindenképpen három pontot kell szereznünk. Nem is mondhatom azt, hogy idegenben leszünk, hiszen az előző szezonban végig Mezőkövesden voltak a hazai meccseink, tehát ismerjük a pályát, a stadiont. Biztosan ki-ki meccs lesz, de a három pontért megyünk. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz összecsapás lesz. A Mezőkövesdnek új edzője van, legutóbb győzni tudott a Honvéd otthonában, ami nagy eredmény. Kiváló játékosai vannak a másik borsodi csapatnak is, ennek ellenére egyetlen célunk van, a három pont megszerzése – mondta Lipták Zoltán.

Lipták csakis győzelemben gondolkodik a Mezőkövesd ellen Fotó: dvtk.eu
Olvasói sztorik