NB I

Véres valóság: drámai videót mutatott be a Fradi

Két személyre csaptak le a szurkolók a szünetben.

A rendőrséggel együttműködve tizenegy személyt már beazonosított a Ferencváros a Debrecen elleni NB I-es bajnoki szünetében kitört verekedés, késelés kapcsán. Péntek délelőtt Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója és Volly György kommunikációs igazgató állt a sajtó elé, és mutatott be több, a Groupama Arénában készített felvételt.

Kérdezni nem lehetett, hang- és képfelvétel nem készülhetett, a klub képviselői ugyanakkor kijelentették, válaszolnak valamennyi, hozzájuk eljuttatott kérdésre. A Rangadó már vasárnap eljuttatott nyolc kérdést.

Kiderült, nem a késsel hadonászó „szkenneres” főszurkoló az egyetlen, akit véresre vertek a szünetben: a B1-es szektor alatti kamerák megmutatták, hogy a már ismert balhé előtt egy másik szurkolóra is rárontottak a lincselők.

Ezt olvastad már?
Hajdú B. István szállította az év beszólását a luxemburgi égés után

Az FTC által bemutatott felvételen jól látszik, a 10-12 huligán a falhoz szorítja a fekete ruhát viselő áldozatot, a földre viszi, majd hosszú-hosszú másodpercig üti, rúgja.

Nyíri leszögezte, előre megfontolt, összehangolt támadás történt a Bonyha becenevű korábbi vezérszurkoló, valamint a felvételen látható férfi ellen.

Kiderült, Bonyha valóban a „problémamegoldó” kapun ment be – mint az a Digisport felvételén látszik –, az operatív igazgató leszögezte, meccsenként nagyjából negyven-ötven személyt engednek be ott.

Honlapunk is felvetette, hogyan kerülhetett kés a Fradi-stadionba, mire Nyíri bemutatott egy bankkártyának tűnő tárgyat, amely villámgyorsan vágóeszközzé alakítható. A vezető leszögezte, ha ilyen „trükkök” léteznek, lehetetlen eredményesen motozni.

– Előre megszervezett, sokakat bevont támadás történt – erősítette meg sokadszor is a Ferencváros vezetője. Megtudtuk, az FTC nem fellebbez a szektorbezárás miatt a honi szövetségnél, hanem tárgyalásokat kezdeményez.

– A stadionban három és fél évig jól bevált módszerhez térünk vissza – mondta Nyíri a felvetésre, mit tesznek a rendteremtés érdekében. – Ha valaki valakit meg akar verni, azt nem lehet megakadályozni.

Ezt a fotót nem a pénteki sajtótájékoztatón mutatták be, korábban került ki a Bonyha becenevű egykori vezérszurkolóról Fotó: Facebook
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik