NB I

Súlyos kérdések, amelyekre nem felel az FTC a balhé kapcsán

Válaszok helyett a Rangadóra is megsértődött a fővárosi klub.

Ahogy arra fogadni mertünk, a Rangado.hu sem kapott választ a Ferencvárosi Torna Clubtól, így továbbra sincs hivatalos megnyilvánulás a szombat délutáni szurkolói verekedés, késelés kapcsán.

Kétségbe ejtő, hogy miközben a Groupama Arénában eszméletlenre vertek egy drukkert (aki késsel, késekkel támadt a körülötte lévőkre…), a rendőrség két súlyos és egy könnyebb sérülésről adott hírt, addig az FTC meg nem történtként tekint a gyalázatos eseményre.

Szörnyű jelenetek a Fradi-stadionban… Fotó: rangado

Az eddigi egyetlen, hivatalosnak nevezhető megszólalás a tábort megszemélyesítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoporttól érkezett, a vasárnap esti közleményben egyebek mellett az áll, „a klubbal kötött megegyezés értelmében az esetet a közösen felállított bizottság vizsgálni fogja, és az előre lefektetett szabályok szerint el fog járni”.

Hiába kerestük Hamberger Ádámot, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport vezetőjét is.

A meccs előtt a tábor visszatérésével „haknizó” Fradi-elnök, Kubatov Gábor továbbra is néma, az általa vezetett klub munkatársai pedig – ahogy egy nappal korábban az Indexre is – megsértődtek a Rangadóra.

“A rangado.hu az elmúlt időben olyan mértékben volt rosszindulatú és elfogult a Ferencvárosi Torna Clubbal szemben, olyannyira kerülte esetünkben a tárgyilagosságot és a tényszerűséget, valamint tett közzé a klub érdekeit sértő tartalmakat, hogy ezért az FTC úgy látja, nem érdemes önökkel együttműködni.”

Szögezzük le: írták mindezt a közvélemény által várt válaszok helyett…

Pedig lenne mire felelni. A Ferencváros–DVSC mérkőzésen történetek kapcsán az alábbi kérdésekre kerestük a választ.

Hol tart az eset kivizsgálása, mikorra várható hivatalos tájékoztatás?
Érez-e felelősséget a Ferencvárosi Torna Club a stadionban történt verekedés, késelés miatt?
Hogy kerülhetett kés a Groupama Arénába?
Helytálló-e az a feltételezés, hogy az FTC vezetése hallgatólagos beleegyezését adta a pirotechnikai eszközök használatára?
Elképzelhető-e, hogy szervezett támadás történt?
Mit tesz a Ferencváros annak érdekében, hogy „kibékítse” a már korábban is meccsre járó és a Debrecen ellen visszatérő szurkolóit?
A szomorú események (két súlyos és egy könnyebb sérülésről adott hírt a rendőrség) után tervezik-e a szigorúbb ellenőrzési rendszer visszaállítását?
Tart-e a klubvezetés attól, hogy a stadionban felüti a fejét az agresszió, a félelem?
Olvasói sztorik