NB I

Súlyos büntetés a Fradinak: az MLSZ lezáratja a Groupama Aréna egy részét

A szektorbezárás mellett milliókat kell fizetnie a klubnak.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) november 7-i, keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta az NB I-es fordulót követően.

Lipták Zoltán (Diósgyőr) és Mevoungou Mekoulou Patrick (Puskás) 1-1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Eke Uzomát (Balmazújváros), mert a mérkőzés előtti kézfogásnál a játékvezetőkkel nem fogott kezet, írásbeli megrovásban részesítik. Borsos Vilmos edző (Balmazújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ezt láttad már?
Újabb sokkoló helyszíni videó került elő a Fradi-botrányról

A fegyelmi bizottság az FTC–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a rend mérkőzés alatt történt nem megfelelő biztosításáért (a mérkőzés szünetében a hazai szurkolók részéről súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, amelynek eredményeként három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülés okozásnál megállapítható volt, hogy két szurkoló esetében a sérülést a stadion területére bekerült késsel okozták) 3.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 3 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását. A FEB a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és az ellenfél szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Fotó: www.ckozep.hu
Olvasói sztorik