Egy feltétellel ül le tárgyalni az újpesti tábor a vezetőkkel

Jó ideje nem felhőtlen a viszony a szurkolók és a klub között.

Kedden este bemutatkozó tárgyaláson vettek részt az újpesti szurkolók és a futballklub megbízott vezetői. A klubot dr. Dzodzoglu Sziderisz, Böőr Zoltán és Berta Csaba képviselték.

Láttad már?
Hihetetlen „rendőrségi akció” szakította félbe a bajnokit – VIDEÓ

Az Újpesti Old&New school Csak az Újpestért Facebook-oldalhoz eljutatott közleményből kiderül, a szurkolók örömmel vették a párbeszéd-kezdeményezést, és összefoglalták hat pontban, milyen aktuális problémák foglalkoztatják őket.

Elsőként a címerkérdést nevezték meg, de szóba került a csapat szereplése, a játékosok, vezetőedző szurkolókkal szembeni, illetve közösségi oldalakon mutatott viselkedése, a „tulajdonos bujkálása és üzengetése”, illetve a stadionhelyzet is.

A következő két hazai meccsen ismét üres lesz az újpesti lelátó Fotó: ujpestfc.hu

A szurkolók jelezték, a címerkérdés egy sarkalatos pont, ebben nem engednek – mint ismert, a klub lecserélte a csapat 132 éves jelképét, ami nagy felháborodást váltott ki a szimpatizánsok körében. Mint írják, „mindenféle egyeztetés és tárgyalás alapja”, hogy az újpesti játékosok mezén újra a tradicionális címer legyen látható. Amennyiben ez megvalósul, úgy a szurkolók – ha kell – garanciát is vállalnak a lelátói élet problémamentes működésére.

Valószínűleg a klubnak is érdeke lenne a kompromisszum, hiszen jelentős összegű büntetéseket fizet az MLSZ-nek hétről-hétre a szurkolók nem megfelelő viselkedése miatt – a legutóbbi fegyelmi bizottsági döntés például 1.5 millió forint pénzbírságot és két zárt kapus meccset rótt a csapatra.

Címkék: Újpest