NB I

Megverték a Fradi-szurkolók, máig nem tette túl magát rajta

„Nehéz róla beszélni.”

Sokan a góljai, de vannak, akik a balhéi miatt emlékeznek Tököli Attilára, aki Magyarországon játékosként a Pécs, a Dunaferr, a Ferencváros, a Paks, a Kecskemét és a ZTE csapataiban is játszott. A korábbi támadó jelenleg a Paksnál másodedző, már négy éve dolgozik együtt Csertői Aurél vezetőedőzvel, az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában a tréneri munkájáról és korábbi pályafutásáról is szót ejtett.

Rangadó-exkluzív!
Nikolics elárulta, mit lép, ha Storck marad a kapitány

– Hamar közös nevezőre jutottunk. Ő elmondta, hogy mi az elképzelése, én elég hamar tudtam ezzel azonosulni – mondta Tököli Csertőiről. – Azt gondolom, hogy ez a titka az egésznek. Nem hiszem, hogy az elmúlt lassan négy év alatt előfordult volna, hogy nagyon máshogy láttuk volna a dolgokat. Szeretem a hangulatot és mindent, ami itt van. Azt gondolom, hogy senki nem tölt el ilyen hosszú időt egy helyen, ha nem érzi jól magát.

Tököli (balra) jól érzi magát Pakson Fotó: paksifc.hu

Tököli játékosként kétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és többszörös gólkirály. Pályafutásának egyik legmeghatározóbb időszaka a Ferencvároshoz köthető, a mai napig hiányzik neki az Albert Stadion különleges hangulata. – A Groupama és az Albert Stadion két külön fogalom. Én mindig szerettem azt, ha sokan vannak egy mérkőzésen, idegenben meg főleg azt, ha minket szidtak, mert az azt jelentette, hogy vezetünk vagy jó eredményünk van. Hazai pályán ezt azért nehezen viseli az ember, de az más történet – olvasható az m4sport.hu-n.

Tököli Attila ferencvárosi időszaka alatt rengeteg pozitív élményt gyűjtött: a mai napig a zöld-fehér szurkolók többsége nosztalgikusan gondol cseleire és góljaira. Azonban van egy dátum, amelyet soha nem fog elfelejteni: 2003. május 30., a nap, amikor a szurkolók egy csoportja saját játékosuk és csapatuk ellen fordult. – Nehéz róla beszélni a mai napig. Két héttel egy Magyar Kupa-győzelem után másodikak lettünk a bajnokságban, aztán történt, ami történt… Az érdekes ebben az, hogy a következő évben megnyertük a bajnokságot és a kupát is, aztán jött egy erőteljes böjt, és mégsem voltak annyira felháborodottak az emberek.

Olvasói sztorik