Elrúgták a pöttyöst? Néhány játékos megszenvedheti a Fradi kupakiesését

Thomas Doll megmondta: néhány labdarúgójának fel kell tenni a kérdést, tud-e a szerdainál jobban focizni.

„Fájó vereség, de megérdemelten jutott tovább a Kisvárda. Mi edzők, akár egy klubcsapatnál, akár egy válogatottnál, felelősek vagyunk a csapat teljesítményéért, de azért azt gondolom, hogy a mai produkció után néhány játékosnak is fel kell tenni a kérdést, tud-e ennél jobban focizni. Azt gondolom, néhány játékos holnaptól meglátja, miként néz ki a jövő a Ferencvárosnál” – fogalmazott a Magyar Kupa-búcsú után ingerülten Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Ezt láttad már?
Keményen nekiment saját edzőjének az Újpest támadója – VIDEÓ

A szerdai találkozó óta nem játszott újabbat a Fradi, így egyelőre nem tudni, kikre gondolt a német tréner, ám megpróbáltuk ezt megtippelni. A kisvárdai búcsú során Doll 14 játékosnak adott lehetőséget, vélhetően közöttük kell keresni a bűnbakot. Így nézett ki az együttes: Dibusz – Batik (Botka, a szünetben), Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro – Lovrencsics G. (Böde, 53.), Szpirovszki, Sternberg (Moutari, a szünetben) – Kundrák, Paintsil.

Akikre nem gondolnánk…

Dibusz Dénes alapember a kapuban, a gólt tizenegyesből kapta, tehát őt kihúzhatjuk. Otigba, Blazic és Pedroso szintén helyet szokott kapni a védelemben, számít rájuk a német tréner, és bár Otigba hozta össze a büntetőt, a nigériai-magyar bekknek meg lehet ezt bocsátani, hiszen közel sem volt ez egyértelmű tizenegyes. Mondjuk a Puskás ellen hasonló szituációban is Otigba hibázott.

Lovrencsicset is lecserélte Doll Fotó: Kisvárda FC

Leandrót épp az Újpest elleni derbi megnyerése után dicsérték meg külön is, Szpirovszki és Paintsil pedig mindig a jobbak közé tartoznak a zöld-fehéreknél. A csereként beszálló Botka, Böde, Moutari triót szintén kizárnánk.

De akkor kivel van a baj?

Kik maradnak? Batik Bencét és Janek Sternberget a szünetben, Lovrencsics Gergőt az 53. percben cserélte le a német, mellettük még a fiatal Kundrák Norbert neve maradt ki.

Kundrák mindössze 18 éves, nem valószínű, hogy őt okolnák a búcsú miatt, ettől persze lehet, hogy egy ideig az utánpótlásban hagyja majd Doll. Eddig ő csak egy bajnokin lépett pályára csereként.

Batik Bence megkapta a bizalmat, ám az sokat sejtet, hogy lecserélték. A kiváló felépítésű védő hosszú sérülésből tért vissza a nyáron, az augusztusi, Videoton elleni vereségig a kezdőcsapatban számítottak rá, ám Blazic és Pedroso érkezése után kikerült a csapatból, sőt a keretben sem mindig jut neki hely. Nem valószínű, hogy a Kisvárda elleni játékával meggyőzte Dollt.

Batik Bence (balra) egy félidőt kapott… Fotó: MTI

Sternberg nem túl népszerű a szurkolók körében. Februári érkezése óta nem sok emlékezetes mérkőzése volt, ebben a szezonban is csupán három bajnokin és két kupameccsen lépett pályára. Egy légióstól illene azt várni, hogy jobb a magyar átlagtól, nála ez nem feltétlen igaz.

Maradt még a válogatott Lovrencsics Gergő, aki a bajnokikon alapember volt, gólja és gólpasszai is vannak, így bár lecserélték a kupában, nem valószínű, hogy Doll leírja őt. Plusz állítólag sérülés miatt kellett lehozni. A Batik, Sternberg duó viszont elképzelhető, hogy egy ideig újra nem lesz keretben…