NB I

A háttér: így békült ki Kubatov a Fradi-ultrákkal

Szkennelni nem lesz kötelező, csak pár embernek, vezetőknek, de szurkolói kártya, mint régen, lesz.

Több mint három esztendő elteltével hamarosan újra felülnek a Fradi-ultrák a lelátóra. Véget ért a hosszú háború a tüntető szurkolók és a klub elnöke, Kubatov Gábor között – írja a Blikk elemző cikke.

„Megegyeztünk! A Ferencváros tábora 2017. 11. 04-én a Debrecen ellen visszatér. Részletek szerdán. Ferencváros!” – írta ki Facebook-oldalára a klub első embere, jelezve, véget ért a konfliktus.

Ezt láttad már?
Az MLSZ elismerte: a világ egyik legeredményesebb klubedzője jelentkezett be a válogatott élére

Sokáig esély sem mutatkozott a „békülésre”. Az FTC új stadionja, a Groupama Aréna megnyitása, azaz 2014 augusztusa óta csatáztak a felek. Az utóbbi időben enyhült az ellentét, egyeztetés zajlott az egyesület irányítója és a Fradi-tábor vezetői között. Augusztusban a tábor helyénél stadion­tesztet végeztek, megvizsgálták, működik-e a szkenneres és az anélküli beléptetés egyszerre. Ez arra utalt, közel a kibékülés, amely mostanra hivatalosan is megtörtént.

Ehhez persze engedmények kellettek mindkét oldalról. Változik a beléptetés, a fanatikusok pedig cserébe rendet ígérnek a tribünön. A csakfoci.hu értesülései szerint 500 embernek muszáj szkennelnie, a többieknek nem, de ők is szigorú beléptetési procedúrán esnek át.

„Több mint három év után visszatér a Tábor a lelátóra. A mai nap, hosszú tárgyalások, még hosszabb ellenségeskedés, és k.rva, de k.rva hosszú lelátói távollét után egyezséget kötött az FTC vezetősége és a csoportokat képviselő SZSZJN. Ami tudható, hogy szkennelni nem lesz kötelező, csak pár embernek, vezetőknek stb., de szurkolói kártya, mint régen, lesz. Nem lehet konfliktus, bosszúállás, semmilyen, verbális sem, erőszak a szkenneresek–nem szkenneresek között. Ami szintén tudható, hogy pár embernek meg kell tanulni viselkedni…” – fogalmaz a fradimob.hu.

Olvasói sztorik